O artistă din Botoșani câștigă „Palma d’Oro” pentru arte vizuale în Italia! (Foto)

Premiul „Palma d’Oro” este o recunoaștere a talentului și dedicării artistei, care s-a remarcat prin picturile sale ce reflectă natura și sentimentul de libertate.

O artistă din Botoșani câștigă „Palma d’Oro” pentru arte vizuale în Italia! (Foto)

   Foto: dinitalia.blogspot.com

Camelia Pădureț, pictoriță originară din Botoșani, care trăiește și lucrează de mulți ani în Cefalù, Sicilia, a fost distinsă cu Premiul „Palma d’Oro” pentru arte vizuale în cadrul unei ceremonii organizate de Artexpò Gallery, desfășurată pe 7 septembrie 2024, la Salon Sincerity din Hotelul Montecarlo Bay.

Premiul „Palma d’Oro” este o recunoaștere a talentului și dedicării artistei, care s-a remarcat prin picturile sale ce reflectă natura și sentimentul de libertate. Lucrările Cameliei Pădureț, expuse de curând în cadrul vernisajului „Art Exhibition” de la Galeria din Cefalù, au atras atenția atât a publicului larg, cât și a criticilor de artă, care au apreciat profunzimea trăirilor exprimate în creațiile sale, relatează pentru dinitalia.blogspot.com jurnalista Miruna Căjvăneanu.


Consulul României la Catania, Carmen Axenie, a participat la deschiderea expoziției, unde alături de Camelia Pădureț, au expus și alți trei artiști: Cinzia Piemonte, Gisella Abbate și Giuseppe Solano. În discursul său, consulul a felicitat-o pe Camelia pentru succesul său și a mulțumit autorităților locale italiene pentru sprijinul acordat comunității românești, subliniind contribuția culturală și economică semnificativă a acesteia la dezvoltarea regiunii.

Primarul orașului Cefalù, Daniele Tumminello, a exprimat, la rândul său, bucuria și mândria față de reușita concitadinei sale, menționând că arta este un element esențial pentru creșterea umană și culturală, valori împărtășite de comunitatea locală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Becali și-a făcut calculele: ”Gata, nu mai am emoţii cu play-off-ul. Câştigăm şi cu Botoşani!”

astăzi, 12:13

FCSB are două victorii şi două remize în ultimele patru etape ale campionatului, iar Gigi Becali, patronul echipei roș-albastre, a comentat despre rezultatele etapei. În etapa 11, C...

Mihaela Arhip: ”Aprindem candela ca să îngenunchem noi în faţa luminii ei, nu ca să-i îngenunchem pe alţii” (Foto)

astăzi, 11:30

Pe cei care încă mai cred că sensibilitatea este un defect, îi rog să treacă la pas printre oamenii despre care am scris, printre necunoscuţii despre care, poate, voi scrie, printre O...

Serviciile Secrete americane avertizează Casa Albă: Dorința Ucrainei va provoca represalii puternice ale lui Putin

astăzi, 10:50

Războiul condus de către liderul de la Kremlin trece prin momente critice, mai ales de când trupele Kievului au pătruns în regiunea rusă Kursk. Acum, Serviciile Secrete americane au...