Noi proceduri la botez, după tragedia de la Suceava

Noi proceduri la botez, după tragedia de la Suceava

Incidentul de la Suceava, în care un bebeluş a murit după ce a fost botezat, a stârnit primele reacţii în interiorul Bisericii Ortodoxe Române. Arhiepiscopul de Argeş şi Muscel a trimis o circulară preoţilor din judeţ în care le cere să evite total scufundarea cu capul în apă. Înalt Preasfințul Calinic povesteşte că a oficiat puţine slujbe de botez în viaţa sa tocmai pentru că i-a fost frică de fragilitatea nou-născuţilor.

„Am dat aceste îndrumări ca preotul care nu are siguranță, nu are încredere în el, care se îndoiește, neapărat el să nu mai facă  botezul. Să cheme, că sunt destui colegi, vecini în cuprinsul protopopiatului și este obligatoriu ca să fie însoțit și ajutat”, a comentat IPS Calinic, arhiepiscopul de Argeș și Muscel.

„Unii spun că e copilul pe moarte și-l botează și așa. Păi dacă el e pe moarte și-l botezăm, adică hai să ne grăbim… Cine acceptă așa ceva, grabă aceasta…nu-i de recomandat, Doamne ferește….Însă, oricum ar fi, tot e pericol cu introducerea capului în apă a copilului. Oricum toată lumea se teme, să știți. Eu m-am temut mereu și mă tem. Decât să mă puneți să fac un botez, mai bine urc munții și fac alpinism”, a mai spus IPS Calinic.

a

 

Spune-ne opinia ta