Un deceniu de jurnalism pentru copiii și adolescenții de la Buzz

Un deceniu de jurnalism pentru copiii și adolescenții de la Buzz

Anul acesta se împlinesc 10 ani de jurnalism pentru copii și adolescenți la Botoșani, iar asta înseamnă un ziar scris de copii și adolescenți, tipărit, cu apariții lunare, o televiziune online cu emisiuni realizate de copii și adolescenți, un site de știri, de asemenea, scrise de copii, campanii sociale și umanitare în care sunt implicați copiii.

Pentru că aniversarea unui deceniu de jurnalism pentru copii la Botoșani ne-a prins într-o perioadă în care trebuie să fim mai atenți, mai responsabili cu propria sănătate, modul în care vom aniversa va fi online.

Astfel, în weekendul 26-28 februarie 2021, vom organiza trei întâlniri cu oameni frumoși de la care membrii cercului de jurnalism “Micii reporteri” au de învățat. Partea bună e că întâlnirile vor fi deschise oricărei persoane care dorește să participe.

Vineri, 26 februarie, de la ora 17.00, va avea loc un atelier susținut de Sophia Țigănaș, o tânără de doar 17 ani din București, deja redactor la două ziare din care pe unul l-a fondat.

Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 10.00, atelierul susținut de redactorul revistei DoR și realizatorul podcastului Pe Bune, Andreea Vrabie, îi va introduce pe participanți în noțiuni privind înființarea și realizarea unui podcast, iar în aceeași zi, de la ora 14.00, doctorul în lingvistică și fondatorul Școlii de Gramatică, Corina Popa, va susține un atelier cu exerciții și jocuri despre importanța dezvoltării limbajului de la vârste mici.

Duminică, de la ora 17.00, va avea loc, pe Youtube Televiziunea adolescenților,  premiera primului scurtmetraj-tip pamflet realizat de copii și adolescenți. Toate întâlnirile vor avea loc, online, pe platforma Zoom, datele de acces urmând a fi publicate pe pagina de Facebook micii reporteri sau pe Insta_Buzz_pentru_viitor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Imagini virale: Au vopsit balustradele podului cu tot cu mașinile parcate sub el, dar și cu cele din trafic

Sâmbătă, 21 Mai 2022
371

Celebrul „Dorel” s-a întors și a dat din nou lovitura. Și nu singur, ci cu o întreagă echipă care a reușit să vopsească balustradele podului de la Otopeni cu tot cu maș...

Iulian Rotariu, pe primul loc în The Track Namibia

Sâmbătă, 21 Mai 2022
101

Iulian Rotariu a trecut și sâmbătă primul linia de sosire, cu un avans de șase minute față de principalul adversar, elvețianul Marco Jaeggi. Este a doua etapă câștigată de colegu...

Studenții vor putea face și cursuri online din toamnă. Cîmpeanu: OUG va fi adoptată miercuri

Sâmbătă, 21 Mai 2022
132

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va crea baza legală astfel încât învăţământul unive...