Un deceniu de jurnalism pentru copiii și adolescenții de la Buzz

Un deceniu de jurnalism pentru copiii și adolescenții de la Buzz

Anul acesta se împlinesc 10 ani de jurnalism pentru copii și adolescenți la Botoșani, iar asta înseamnă un ziar scris de copii și adolescenți, tipărit, cu apariții lunare, o televiziune online cu emisiuni realizate de copii și adolescenți, un site de știri, de asemenea, scrise de copii, campanii sociale și umanitare în care sunt implicați copiii.

Pentru că aniversarea unui deceniu de jurnalism pentru copii la Botoșani ne-a prins într-o perioadă în care trebuie să fim mai atenți, mai responsabili cu propria sănătate, modul în care vom aniversa va fi online.

Astfel, în weekendul 26-28 februarie 2021, vom organiza trei întâlniri cu oameni frumoși de la care membrii cercului de jurnalism “Micii reporteri” au de învățat. Partea bună e că întâlnirile vor fi deschise oricărei persoane care dorește să participe.

Vineri, 26 februarie, de la ora 17.00, va avea loc un atelier susținut de Sophia Țigănaș, o tânără de doar 17 ani din București, deja redactor la două ziare din care pe unul l-a fondat.

Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 10.00, atelierul susținut de redactorul revistei DoR și realizatorul podcastului Pe Bune, Andreea Vrabie, îi va introduce pe participanți în noțiuni privind înființarea și realizarea unui podcast, iar în aceeași zi, de la ora 14.00, doctorul în lingvistică și fondatorul Școlii de Gramatică, Corina Popa, va susține un atelier cu exerciții și jocuri despre importanța dezvoltării limbajului de la vârste mici.

Duminică, de la ora 17.00, va avea loc, pe Youtube Televiziunea adolescenților,  premiera primului scurtmetraj-tip pamflet realizat de copii și adolescenți. Toate întâlnirile vor avea loc, online, pe platforma Zoom, datele de acces urmând a fi publicate pe pagina de Facebook micii reporteri sau pe Insta_Buzz_pentru_viitor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MIPE și Ministerul Educației lansează un apel de proiecte dedicat activităților educative din afara sălii de clasă

astăzi, 10:40
106

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, alături de Ministerul Educației, lansează apelul de ...

ISU Botoșani: Coșurile de fum defecte și necurățate au dus la producerea a peste 80 de incendii anul acesta

astăzi, 10:11
49

De la începutul anului 2021 și până în momentul actual, peste 80 de incendii s-au produs din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic faț...

„FOOD LAB- Translate Recipes into Chemistry Language”, proiect Erasmus+ derulat de o școală din județ

astăzi, 09:32
92

În perioada 19-22 octombrie 2021, 17 elevi și 4 profesori de la Școala Gimnazială nr.1 Ungureni au participat la activitățile din cadrul mobilității transnaționale de proiect Erasmus + d...