Un deceniu de jurnalism pentru copiii și adolescenții de la Buzz

Un deceniu de jurnalism pentru copiii și adolescenții de la Buzz

Anul acesta se împlinesc 10 ani de jurnalism pentru copii și adolescenți la Botoșani, iar asta înseamnă un ziar scris de copii și adolescenți, tipărit, cu apariții lunare, o televiziune online cu emisiuni realizate de copii și adolescenți, un site de știri, de asemenea, scrise de copii, campanii sociale și umanitare în care sunt implicați copiii.

Pentru că aniversarea unui deceniu de jurnalism pentru copii la Botoșani ne-a prins într-o perioadă în care trebuie să fim mai atenți, mai responsabili cu propria sănătate, modul în care vom aniversa va fi online.

Astfel, în weekendul 26-28 februarie 2021, vom organiza trei întâlniri cu oameni frumoși de la care membrii cercului de jurnalism “Micii reporteri” au de învățat. Partea bună e că întâlnirile vor fi deschise oricărei persoane care dorește să participe.

Vineri, 26 februarie, de la ora 17.00, va avea loc un atelier susținut de Sophia Țigănaș, o tânără de doar 17 ani din București, deja redactor la două ziare din care pe unul l-a fondat.

Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 10.00, atelierul susținut de redactorul revistei DoR și realizatorul podcastului Pe Bune, Andreea Vrabie, îi va introduce pe participanți în noțiuni privind înființarea și realizarea unui podcast, iar în aceeași zi, de la ora 14.00, doctorul în lingvistică și fondatorul Școlii de Gramatică, Corina Popa, va susține un atelier cu exerciții și jocuri despre importanța dezvoltării limbajului de la vârste mici.

Duminică, de la ora 17.00, va avea loc, pe Youtube Televiziunea adolescenților,  premiera primului scurtmetraj-tip pamflet realizat de copii și adolescenți. Toate întâlnirile vor avea loc, online, pe platforma Zoom, datele de acces urmând a fi publicate pe pagina de Facebook micii reporteri sau pe Insta_Buzz_pentru_viitor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune pentru șoferii botoșăneni!

astăzi, 14:24
130

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit sâmbătă, 9 decembrie 2023, carburanții, pe lângă reducerea promoțională de câte 7 bani pe litru pe care o a...

O ”vizită” la oraș l-a costat scump, a rămas cu bani mai puțini în buzunar

astăzi, 12:57
244

La data de 8 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Victoriei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din com...

Cât de important este să nu uităm să ne hidratăm. Câtă apă trebuie să bem într-o zi?

astăzi, 12:30
157

Sănătatea organismului uman nu poate fi susținută pe termen lung fără un nivel de hidratare optim. Cu toate acestea, a te asigura de faptul că bei cel puțin 2 litri de apă zilnic nu este &ici...