Ne părăsesc artiștii: un renumit profesor și dirijor din Botoșani s-a stins din viață

Ne părăsesc artiștii: un renumit profesor și dirijor din Botoșani s-a stins din viață

Viorel Fantu, un renumitul profesor din cadrul Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani, secția Instrumente de Suflat,  a trecut în neființă în cursul zilei de marți, 16 martie 2021.

În anul 1976, Viorel Fantu a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, secția Instrumente de Suflat – Clarinet, iar ulterior s-a specializat și la saxofon.

În cadrul Școlii Populare de Artă Botoșani a înființat Orchestra „Noua Generație” pe care a dirijat-o ani la rând, obținând numeroase premii cu elevii de aici.

Viorel Fantu a fost înscris în Federația Română de Sport Columbofil, fiind un împătimit al curselor de maraton și maraton extrem, și cu o iubire profundă față de porumbei.

„Dumnezeu să te ierte, domnule profesor! Nu pot să cred că ați plecat de lângă noi! Nu vă voi uita niciodată... O să fiți prezent în inima și sufletul meu! Ați fost un om deosebit, un mentor, un dascăl cu chip senin și suflet blând  care m-a instruit și m-a învățat ce înseamnă muzica. Acum pot spune doar că acolo unde v-ați dus sunteți lângă Tatăl Nostru și îl încântați pe EL, alături de ceilalți îngeri. Dumnezeu să vă odihnească în pace, maestre!” (Stoian Alexandru)

„Prin mâna dumneavoastră au trecut mii de elevi, cărora le-ați dăruit un rost în viață, le-ați pus un instrument în mână, și în același timp le-ați deschis noi drumuri către noi începuturi!

Noi, nu mai aveam timp să vă sunăm, să vă întrebam dacă sunteți bine, cum o mai duceți... În  schimb dvs. o făceați de fiecare dată, și de fiecare dată ne spuneați că: „Dumnezeu are planuri frumoase pentru voi”, și că "Muzica și carnea de porc sunt grele la stomac."

Acum, nu ne mai rămâne decât amintirea dumneavoastră! O amintire plăcută, ce nu o să o uitam niciodată.

 "Cântare" ușoară printre îngeri să aveți, domnule profesor, Viorel Fantu!(Guraliuc Bogdan Andrei)

Dumnezeu să-l ierte!

 

 

 

Spune-ne opinia ta