În această săptămână, spectacol în premieră la Teatrul „Mihai Eminescu”

În această săptămână, spectacol în premieră la Teatrul „Mihai Eminescu”

Pentru vineri, 19 martie, începând cu ora 18:00 și duminică, 21 martie, ora 18:00, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani propun publicului o nouă premieră: „Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: BOGDAN HORGA, ELLA NISTOR, ALEXANDRU DOBYNCIUC, ALEXANDRA ACALFOAE, IRINA MITITELU, FLORIN AIONIŢOAEI.

Regia artistică este asigurată de VLAD CEPOI, scenografia de GELU RÎŞCA iar asistent regie - ALEXANDRU DOBYNCIUC.

Eroii lui Mazilu sunt, invariabil, proşti. Fiecare personaj are prostia lui. Doar că, în „Proştii sub clar de lună” dramaturgul construieşte o lume pe dos, în care sentimentul este chemat să poleiască prostia cea mai evidentă, asemenea luminii de lună, care poleieşte bezna, făcând-o fermecătoare, misteriosă.

Personajele:

Ortansa este o femeie dornică de aventură, visând mereu la ceea ce ar fi putut deveni în alte condiţii.

Clementina – „cea plină de îndurare” – este o intransigentă morală, cam aspră şi cam naivă. Cu toate acestea, este ispitită să uite vechea personalitate doar pentru a nu rămâne singură.

Gogu – este omul momentului – un personaj căruia nu-i este frică de nimic, în afară de controlul financiar. Riscă mereu – şi nu de dragul femeilor – ci de dragul riscului. Gogu este canalia fermecătoare.

Emilian este proletarul eminent în muncă şi un imbecil iremediabil în viaţa cea de toate zilele. El este un cretin superior.

Cert este că vidurile interioare ale personajelor dau iluzia plenitudinii. Prostia protagoniştilor este prezentată fără pudoare, ba chiar cu o grosolană mândrie.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală, Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510970

Program: 10.00 – 18.00, de marți până vineri, sâmbătă, și duminică 15.00 - 18.00

Prețul unui bilet este de 30 lei.

Biletele pot fi achiziționate și online: https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Spune-ne opinia ta