Mii de credincioși în biserici, Bobotează cu picături de ploaie la Botoșani și fără cruci de gheață! (Foto)

În toate bisericile din Botoșani, credincioșii au participat la slujbele oficiate astăzi cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului.

Dacă anul acesta nu au avut parte de tradiționalul ”ger de Bobotează”, botoșănenii au îndurat în schimb câteva picături de ploaie. Temperaturile ridicate au făcut ca bisericile să nu mai aibă nici obișnuitele cruci de gheață.

După săvârșirea Sfintei Liturghii în biserici, preoții au ieșit afară și au sfințit apa care a fost pusă în mai multe vase mari sau butoaie. Apoi Agheasma Mare a fost împărțită credincioșilor, iar oamenii au dus apa sfințită acasă.

Agheasma Mare se sfințește o singură data pe an, la Bobotează (Botezul Domnului), pe data de 6 ianuarie. Se consumă de la 6 ianuarie până la 14 ianuarie, dimineața, pe nemâncate.

Agheasma de Bobotează este considerată apa sfințită cu cele mai mari puteri, este apa ce ramane “vie" și proaspătă timp indelungat fară a se deteriora odată cu trecerea timpului.

Agheasma cea Mare se săvârşeşte de către arhiereu sau preot într-un cadru festiv, numai în biserică, ori lângă o apă curgătoare, lângă un lac sau la malul mării, şi numai de Bobotează sau în Ajunul ei. Aceasta este tămăduitoare şi are putere sfinţitoare foarte mare, pentru că este sfinţită în chiar ziua în care Mântuitorul a sfinţit apele, botezându-Se în Iordan.














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...