Microstagiunea Teatrului botosanean la Bucuresti, apreciata pozitiv de personalitatile culturale!

Microstagiunea Teatrului botosanean la Bucuresti, apreciata pozitiv de personalitatile culturale!

 ANGAJARE DE CLOVN, regia Volin Costin  

Trupa Teatrului Mihai Eminescu Botosani a jucat, la sfarsitul lunii octombrie, pe prima scena a tarii, doua spectacole fiind prezentate publicului bucurestean in zilele de 27 si 28 octombrie 2009, in sala Atelier a Teatrului National Bucuresti. Proiectul s-a desfasurat sub denumirea "Zilele Teatrului Mihai Eminescu la Bucuresti".

Aplauzele, dar si cuvintele entuziaste ale personalitatilor culturale prezente in sala Teatrului National, nu fac decat sa garanteze actele culturale de inalta tinuta artistica produse de actorii botosaneni.

Pe 27 octombrie, bucurestenii au vizionat spectacolul "O poveste foarte simpla", in regia georgianului Andro Enukidze. O poveste simpla, dar extrem de complexa atat din punct de vedere al textului, dar si al realizarii sale teatrale. De altfel, reactiile publicului au fost pe masura.

"Trupa de la Botosani este una nepatata. Oamenii joaca cu mare placere. Cand intri intr-un asemenea stil, despre inocenta, despre vulnerabilitate, despre poezie, mi se pare fermecator. Pacat ca trupa nu face turnee mai multe. Sunt sigur ca publicul bucurestean va aprecia 100% acest spectacol", a spus imediat dupa eveniment Alexander Hausvater, regizor.

Nostalgii i-au produs actorii botosaneni si Marianei Braescu-Silvestri, orginara din Botosani, care a apreciat pozitiv spectacolul tocmai pentru ca naste probleme si da de gandit spectatorului. Mariana Braescu si-a amintit cu emotie ca prima sa piesa a fost jucata de Teatrul botosanean, "Profesor de... admitere", care a avut premiera absoluta la Teatrul Mihai Eminescu Botosani in anul 1988.

"A fost un spectacol interesant. Desi cu o alta echipa, cu alti regizori, acesta este teatrul in care mi s-a jucat prima piesa. Spectacolul a crescut din prima parte pana in actul al doilea. Pune cateva probleme de gandire spectatorului, ceea ce nu e putin lucru. Daca un spectacol pune probleme si da de gandit, atunci este o reusita", spune Mariana Braescu-Silvestri, dramaturg.

In sala Teatrului National din Bucuresti s-a aflat la primul spectacol al actorilor botosaneni si regizorul Radu Afrim, unul dintre cei mai apreciati profesionisti ai momentului.

"Pentru mine este o surpriza! Este primul spectacol al trupei de la Botosani pe care il vad. 11 oameni foarte buni au jucat pe scena. Este un spectacol pe care merita sa il vada mai multa lume. Textul nu m-a convins de la inceput, dar apoi mi s-a parut bun. Unii dintre actori sunt buni, foarte buni!", a precizat dupa spectaolul "O poveste foarte simpla" regizorul Radu Afrim.

A doua seara a actorilor Teatrului Mihai Eminescu pe scena Nationalului a recreat atmosfera magica a circului, dar a si creat momente de incarcatura artistica, momente care pleaca de la situatia artistului, a actorului in special. Miercuri, 28 octombrie, Teatrul Mihai Eminescu a prezentat spectacolul "Angajare de clovn", regizat de Volin Costin.

Entuziasmat de-a dreptul s-a declarat Florin Zamfirescu, actor aflat intr-o relatie sufleteasca aparte cu Teatrul Mihai Eminescu Botosani, o relatie care a fost pe deplin sustinuta si dezvoltata de-a lungul timpului.

"O trupa minunata! Spectacolul mi-a placut foarte mult. Tanjesc dupa perioada cand am lucrat acolo, la Botosani, si sper sa revin candva", a spus actorul Florin Zamfirescu.

Ion Sapdaru, aflat de asemenea foarte aproape de trupa de la Botosani, si-a manifestat bucuria de a descoperi in spectacolul realizat dupa textul lui Visniec o viziune regizorala noua.

"Este un proiect foarte curajos, cu chestii foarte interesante. Ideea de a transpune acest material in cu totul alta formula decat cea obisnuita este un proiect mai mult decat ambitios, cu clare valente de talent si cautari interesante. Spatiul de la Teatrul National nu a avantajat acest spectacol, din pacate", a spus regizorul Ion Sapdaru.

Microstagiunea Teatrului Mihai Eminescu la Bucuresti a  reprezentat un proiect al Asociaţiei Culturale  Amfiteatru – 2006, realizat în parteneriat cu Teatrul Mihai Eminescu, finanţat de Consiliul Judeţean Botoşani. 

VEZI SI ANGAJARE DE CLOVN - VIATA DEVINE SERIOASA CAND BUFONII PLANG!

O POVESTE FOARTE SIMPLA - NU E NEVOIE DE ARIPI CA SA ZBORI, E DE AJUNS SA TRAIESTI! 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalului Filmului European ajunge la Botoșani (Cinema „Unirea”) în perioada 10-12 mai cu filme despre libertate!

astăzi, 20:00
23

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie,Festivalul Filmului European este organizat ...

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
35

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
85

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...