Actorul Gheorghe Dinica, bagat in coma pentru a fi salvat

Actorul Gheorghe Dinica, bagat in coma pentru a fi salvat
Gheorghe Dinica lupta cu indarjire pentru viata. Actorul este la reanimare de 11 zile, iar starea lui este in continuare grava, dar cu "o foarte discreta ameliorare", conform medicilor. Ca sa-l ajute sa castige lupta cu boala, specialistii au apelat si la varianta unei come induse.

Pentru maestrul in varsta de 75 de ani, fiecare minut in lupta cu trupul bolnav conteaza. Diagnosticat initial cu o bronhopneumonie cauzata de stafilococul auriu, Dinica a ajuns acum la un pas de moarte din cauza septicemiei.

Infectia s-a raspandit in tot corpul, afectand puternic organele vitale. Socul septic a facut ca plamanii, rinichii, inima, ficatul si intestinele sa nu mai functioneze normal.

"Corpul lui nu mai poate lupta singur. Are nevoie de respiratie artificiala si de dializa, motiv pentru care este in permanenta sedat. Fara aceasta coma indusa, maestrul nu ar suporta aparatele la care este conectat", au explicat, pentru Click, surse din Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai mulți elevi din Botoșani au testat ochelarii care simulează consumul de droguri! (foto)

astăzi, 17:12
15

În această săptămână, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat la Seminarul T...

O ceartă între două profesoare de la o școală din apropiere de Botoșani s-a încheiat la spital: „S-a izbit pe jos ca și cum aș fi împins-o eu”

astăzi, 16:03
712

Două profesoare de la Școala Gimnazială Zamostea din Suceava se acuză reciproc de loviri. Conflictul ar fi pornit după ce una dintre ele, care este directoarea școlii, nu ar fi lăsat-o pe coleg...

Posturi de medici scoase la concurs de cea mai mare unitate sanitară din Botoșani!

astăzi, 12:22
448

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță scoaterea la concurs a mai multor posturi vacante de medic.Este vorba despre un post cu normă întreagă de med...