Doua premiere la Teatrul Mihai Eminescu Botosani!

Doua premiere la Teatrul Mihai Eminescu Botosani!

MIHAI DONTU

Teatrul Mihai Eminescu Botosani anunta, pentru aceasta luna, doua premiere! Cele doua spectacole vin dupa un debut fericit de stagiune teatrala, stagiune care a inceput in aceasta toamna cu Viforul, in regia lui Marius Rogojinschi, spectacol prezentat in cadrul Zilelor Teatrului Mihai Eminescu, dar a carui premiera absoluta a avut loc in Cetatea de Scaun a Sucevei, la Festivalul de Arta Medievala.

O alta premiera a acestei stagiuni s-a consumat la inceputul lunii octombrie, Angajare de clovn, in regia lui Volin Costin, fiind prezentat in urma cu o saptamana si pe scena Teatrului National Bucuresti, cu ocazia microstagiunii "Zilele Teatrului Mihai Eminescu la Bucuresti".
 
Artistii botosaneni anunta in aceasta saptamana doua premiere, ambii regizori fiind tineri.

"Cafeaua domnului ministru", spectacolul a carui premiera este programata joi, 5 noiembrie 2009, la ora 18.00, reprezinta si debutul regizoral al lui Alexandru Avadanei, fiul actorului iesean Constantin Avadanei.

Alexandru Avadanei este absolvent al Facultatii de Regie Teatru, Bucuresti, insa a jucat in numeroase spectacole de teatru si filme de televiziune.
 
"Cafeaua domnului ministru", de Horia Garbea, ii va aduce pe scena pe Eduard Sandu, Florita Tugui si Irina Mititelu, spectacolul beneficiind de scenografia lui Mihai Pastramagiu si de regia tehnica a lui Constantin Adam. O satira politica savuroasa, care se va dovedi, probabil, extrem de inspirata in contextul politic pe care il traversam in aceasta perioada. 

Cea de-a doua premiera va avea loc pe 18 noiembrie 2009, ora 18.00, productia teatrala fiind un rezultat al colaborarii Teatrului Mihai Eminescu Botosani cu Asociatia Culturala "Amfiteatru 2006".

Este vorba despre premiera spectacolului "Ursul", de A.P.Cehov, in regia lui Mihai Dontu, actor al Teatrului Mihai Eminescu. Actorii distribuiti in spectacol sunt Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu si Radu Dragos, scenografia fiind semnata de Mihai Pastramagiu, iar regia tehnica de Ioan Ciofu.

Mihai Dontu nu se afla la prima experienta regizorala in teatrul botosanean, insa "Ursul" are, negresit, si implicatii sentimentale pentru tanarul regizor: in anul 1999, Mihai Dontu obtinea Premiul pentru cea mai buna interpretare masculina pentru rolul din spectacolul "Ursul", de A.P.Cehov.  

Ambele premiere vor avea loc in sala Atelier a Teatrului Mihai Eminescu Botosani.
 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O ceartă între două profesoare de la o școală din apropiere de Botoșani s-a încheiat la spital: „S-a izbit pe jos ca și cum aș fi împins-o eu”

astăzi, 16:03
342

Două profesoare de la Școala Gimnazială Zamostea din Suceava se acuză reciproc de loviri. Conflictul ar fi pornit după ce una dintre ele, care este directoarea școlii, nu ar fi lăsat-o pe coleg...

Posturi de medici scoase la concurs de cea mai mare unitate sanitară din Botoșani!

astăzi, 12:22
407

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță scoaterea la concurs a mai multor posturi vacante de medic.Este vorba despre un post cu normă întreagă de med...

Starețul plecat din Botoșani care a fost hirotesit arhimandrit chiar de Ziua Eroilor!

astăzi, 11:59
384

De Înălțarea Domnului, care reprezintă și Ziua Națională a Eroilor, au fost oficiate slujbe de pomenire pentru eroii neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăs...