Marturisirea unui preot de tara: Copiii sunt bunul cel mai de pret!

Marturisirea unui preot de tara: Copiii sunt bunul cel mai de pret!

 Parintele Bortas alaturi de copiii din parohie  

Momente de neuitat s-au petrecut, duminica, in sala Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani! Un preot de tara a venit la oras cu copiii din parohie, pentru a le oferi bucuria si, mai ales, experienta primului spectacol intr-o sala de teatru profesionist.

Prezenta celor 20 de copii din satul Luparia, comuna Prajeni, a impresionat prin curatenia sufleteasca, incantarea cu care au urmarit spectacolul "Clovnul", dar si prin spontaneitatea si firescul reactiilor din timpul si dupa reprezentatie.

Parintele Bortas Iliuta Gabriel recunoaste ca excursia la oras este, de fapt, respectarea unei promisiuni pe care a facut-o copiilor in Saptamana Patimilor: cine vine la Denii va fi rasplatit. "Proiectul nostru face parte dintr-un proiect mai amplu, numit Pe urmele lui Hristos. Copiii canta si in corul bisericii, vin la slujbe in fiecare duminica. Incercam sa le oferim bucurii de acest fel. Vrem sa organizam, la vara, si o excursie de 2 saptamani la manastirile din tara", a spus parintele Bortas.

Copiii, de la cei mici, de gradinita, pana la cei mai marisori, au fost fermecati de spectacol, au facut fotografii cu Clovnul si au impartasit, apoi, impresii despre experienta traita, obtinand in acelasi timp promisiunea parintelui ca vor reveni in sala de spectacol a Teatrului Vasilache. La randul lor, au povestit despre viata din satul lor, despre jocurile de fotbal intre echipele de fete si baieti, pe terenul din spatele casei parohiale, despre cursele pe bicicleta pe ulitele satului.

Generosi, copiii au intors darul si au cantat, in sala Teatrului, Hristos a inviat!, multumind astfel pentru bucuria traita! De la spectacol, parintele a continuat periplul prin oras, copiii avand parte de o plimbare prin parc, dar si de un mult asteptat popas la cofetarie.

Un preot dintr-un sat mic, dintr-o margine de judet, a marturisit duminica propria sa credinta: copiii sunt bunul cel mai de pret, in care merita sa investesti suflet. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
1

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
180

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
198

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...