Magia celor trei tenori si ropote de aplauze la concertul Filarmonicii Botosani! - FOTO, VIDEO

Magia celor trei tenori si ropote de aplauze la concertul Filarmonicii Botosani! - FOTO, VIDEO
De pe scenele lumii, in concert la Botosani! Trei tenori au dovedit, vineri seara, ca realitatea perceptibila, spatiul si timpul se pot transcende prin muzica atunci cand daruirea si sinceritatea solistilor se transmit publicului, iar acest fapt se datoreaza, negresit, calitatii emitatorilor de mesaj artistic.

Sorin Lupu, Constantin Nica si Ovidiu Daniel, alaturi de dirijorul Cristian Sandu si Orchestra Filarmonicii Botosani, au reusit un eveniment cultural de inalta tinuta, publicul oferind in schimb indelungi aplauze.



Valoarea de necontestat a tenorului Constantin Nica (romanul stabilit in Elvetia fiind unul dintre cei mai titrati muzicieni ai tarii), experienta obtinuta in concertele sustinute in teatrele de opera din Elvetia, Italia, Egipt, Austria ai alte multe scene ale lumii, dar mai ales calitatile sale vocal-simfonistice, girate de numeroase premii nationale si internationale, au incantat publicul din Botosani, care a retinut lejeritatea interpretarii, comunicarea cu sala, dar si sincera buna dispozitie care a creat o atmosfera de sarbatoare pe intreaga desfasurare a concertului. 

Sorin Lupu, tenorul format, ca si colegii sai, in scoala clujeana de muzica, a fost cel care a echilibrat reprezentatia, fiind o punte de legatura intre entuziasmul lui Constantin Nica si tineretea lui Ovidiu Daniel, cei trei completandu-se extraordinar, intru bucuria publicului, tenorii starnind in egala masura ropote de aplauze dupa fiecare interpretare. 

Arii cunoscute din Giacomo Puccini (La Boheme, aria lui Rodolfo, sau Tosca, aria lui Mario Cavaradossi), Franz Lehár (Ţara surâsului, aria lui Sou Chong), Agustín Lara (Canzonetta Granada), Luigi Denza (Canzonetta Funiculli, funiculla), Ernesto De Curtis (Canzonetta Tu ca nun chiagne), Ernesto De Curtis (Canzonetta Non ti scordar di me), Ernesto De Curtis (Canzonetta Torna a Surriento) sau Eduardo di Capua (Canzonetta O, sole mio!), dar si momente exceptionale oferite de Orchestra Filarmonicii Botosani, precum Leonard Bernstein (Uvertura operei Candide), Franz von Suppé (Uvertura operetei Cavaleria uşoară), Andrew Lloyd Webber (Selecţiuni orchestrale din musicalul Fantoma de la Operă), Richard Rodgers (Selecţiuni orchestrale din musicalul Sunetul muzicii), au impresionat deopotriva spectatorii, care au aplaudat in picioare, la scena deschisa, atat prestanta invitatilor, cat si evolutia instrumentistilor botosaneni!



Concertul Primaverii – Magia celor trei tenori, a avut un final demn de marile scene, invitatii oferind publicului doua bisuri extrem de apreciate, spectatorii fiind invitati sa cante impreuna cu tenorii Nessun Dorma. Rechemari la rampa, aplauze prelungi, momente emotionante atat pe scena, cat si in sala, un dirijor care a stiut sa creeze si sa mentina o atmosfera de sarbatoare, sunt elementele care au facut din concertul de vineri un eveniment cultural pe care municipiul Botosani il va inscrie in istoria Filarmonicii!

Din pacate, notorietatea celor trei tenori si programul anuntat de Filarmonica botosaneana nu au reusit, nici de aceasta data, sa aduca in sala de spectacol autoritatile sau responsabilii din cultura botosaneana.  
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt polițiști de penitenciare au depus jurământul de credință la Botoșani! (foto)

astăzi, 15:02
24

Bine pregătiți, motivați, dedicați profesiei și statutului, încă 8 colegi au pășit alături de echipa Penitenciarului din Botoșani ca polițiști de penitenciare definitivi, încep...

Tragedia de duminică: Botoșăneanul care a murit trebuia să fie cavaler de onoare la nunta prietenilor săi, morți și ei în accident!

astăzi, 14:41
679

Ionela B. și George V. se aflau pe una dintre cele două motociclete, iar cavalerul lor de onoare, Irinel S., pe o alta. Ionela și George erau originari din Galați, iar Irinel dintr-un sat din jude...

Proiectil perforant descoperit la un centru de colectare a fierului vechi din Botoșani! (foto)

astăzi, 14:27
42

Un proiectil perforant a fost descoperit, luni, la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Botoșani. Un angajat a observat obiectul pe rampa de sortare a deșeurilor feroase. Acesta ș...