Lumina Sfanta a ajuns la Botosani! - FOTO

Lumina Sfanta a ajuns la Botosani! - FOTO
In urma cu scurt timp, la Biserica "Sfantul Ilie" din municipiul Botosani a ajuns Lumina Sfanta a Invierii, adusa de la Sfantul Mormant de la Ierusalim.

Lumina Invierii a fost adusa in tara de o delegatie a Patriarhiei Romane, care a impartit-o reprezentantilor tuturor eparhiilor din tara prezenti, sambata, pe Aeroportul “Henri Coanda din Bucuresti.



Trei avioane au dus Lumina Sfanta la Suceava, Arad, Baia Mare-Satu Mare. Delegatia care a adus Lumina de la Ierusalim a fost condusa de Preasfintitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Din delegatie au facut parte si reprezentanti ai Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

Un preot din Botosani, delegat de Parintele Protopop Lucian Leonte, s-a deplasat la Aeroportul Salcea de unde a luat Lumina Sfanta si a adus-o la Biserica "Sfantul Ilie", unde a ajuns in jurul orei 21.15.



Preotii de la mai multe parohii din judet s-au adunat la Biserica "Sfantul Ilie", unde Parintele Protopop le-a impartit Lumina de la Sfantul Mormant.



Credinciosii vor primi Lumina Pastelui la slujba Sfintei Invieri de la miezul noptii.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
14

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
151

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
66

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...