„Legenda Cetății Neamțului” pe scena Teatrului Vasilache

„Legenda Cetății Neamțului” pe scena Teatrului Vasilache

În această săptămână, actorii Teatrului „Vasilache” invită iubitorii de teatru să vizioneze spectacolul „Legenda Cetății Neamțului”, scrie într-un comunicat emis de Teatrul „Vasilache” din Botoșani.

Piesa va fi pusă în scenă joi, 11 noiembrie, de la ora 18:00, iar sâmbătă și duminică, adică 13 și 14 noiembrie, de la ora 11:00.

Potrivit sursei citate, Legenda Cetății Neamțului este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamțului” de George Coșbuc și transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia artistică este semnată de Marius Rogojinschi, scenografia îi aparține lui Mihai Pastramagiu, iar aranjamentul muzical este realizat de Constantin Panaite.

Din distribuție fac parte actorii Florian Iftode, Marius Rusu, Alin Gheorghiu Florin, Chelaru Anamaria, Cosmin Tanasa, Andrei Bordianu și Pavel Petrași.

«„Legenda Cetății Neamțului” este un spectacol inspirat dintr-o poezie cu același nume, scrisă de George Coșbuc, montată într-o notă parodică. Legenda este cunoscută și sub titlul „Sobieski și românii” și aduce un elogiu eroismului și devotamentului unui grup mic de plăieși ce a înfruntat cu vitejie câteva zile armata regelui Sobieski, apărând Cetatea Neamțului», spune regizorul Marius Rogojinschi.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 5 și 10 ani.

Biletele sunt puse în vânzare în ziua și la locul desfășurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu o oră înaintea începerii acestuia. Nu se fac rezervări la spectacolele organizate la sediu, locurile se alocă în ordinea sosirii spectatorilor, respectiv a intrării acestora în sală.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1194

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
652

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...