FOTO: Patrimoniul Muzeului Județean, prezentat în cadrul Simpozionului Internațional de Arheologie

FOTO: Patrimoniul Muzeului Județean, prezentat în cadrul Simpozionului Internațional de Arheologie

În perioada 4 noiembrie – 7 noiembrie a avut loc ediția a VI-a a Simpozionului Internațional de Arheologie la care au participat și reprezentanți ai Muzeului Județean din Botoșani, prezentându-și patrimoniul.

Simpozionul a avut drept temă „Tools and Weapons”, adică „Unelte și arme”, sub genericul „Homo Creatus est per instrumenta” și a fost organizat la Institutul Național de Protecție a Monumentelor Culturale și Muzeul Strumica, din Macedonia de Nord.

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani a fost reprezentat de către Aurel Melniciuc și Adela Kovács.

„Valorificarea patrimoniului instituției de cultură în cadrul simpozioanelor și meselor rotunde organizate de către muzeele partenere, precum și publicarea rezultatelor cercetării, fie de teren, fie a colecțiilor, face parte din calendarul de activități, îndeplinind astfel una dintre funcțiile muzeale specifice”, au transmis reprezentanții Muzeului.

Au fost prezentate comunicările „Uneltele lui Clay. Oale și linguri în Cultura Cucuteni” și „Observații tehnice cu privire la uneltele folosite pentru decorarea statuetelor din sit-ul Drăgușeni – Ostrov”.

Muzeograful Adela Kovács a prezentat, la sesiunea de deschidere, revista muzeului din Strumica: Acta Musei Tiberiopolitani (nr. 3). 

Potrivit conducerii Muzeului, în cadrul simpozionului au fost prezentate 22 de comunicări pe teme diverse de arheologie, acoperind perioada neolitică, epoca bronzului, perioada tracică, civilizația celtică, epoca elenistică, perioada romană și începutul Evului Mediu.

Au fost prezenți arheologi din 9 țări diferite: Franța, Serbia, Macedonia de Nord, Bulgaria, Croația, Italia, Germania, Muntenegru și România. Limba de prezentare a comunicărilor a fost engleza.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1195

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
657

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...