Spectacole oferite de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”, în weekend

Pe 20 și 21 noiembrie, adică la final de săptămână, iubitorii de artă teatrală sunt invitați la două mari spectacole. Este vorba despre „Angajare de Clovn” sau „Poveste despre amurgul zeilor”, și „Îmbătați de dragoste”.

Sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 18:00, se va juca „Angajare de Clovn” sau „Poveste despre amurgul zeilor” de Matei Vișiniec.

Din distribuție fac parte Bogdan Muncaciu, Dragoș Radu, Alexandra Acălfoae și Volin Costin, iar regia artistică este semnată de Ion Sapdaru, coregrafia de Victoria Bucun și costumele sunt asigurate de Alina Dincă.

„Amurgul Zeilor

Un Artist, ca tot omul, e supus vremurilor și e contribuabilul lui Cronos. Și vine o vreme când Apollo își predă soldatul credincios din oblăduirea sa în mâna titanului cu secera. Iar spectatorul devotat care ieri îl diviniza pe Marele Artist, azi își coboară jenat privirea spre pământ recunoscând astfel trădarea. O, privitorule, ce-ți schimbi mereu idolul!

Spectacolul nostru, inspirat de pătrunzătoarea piesă a lui Matei Vișniec, e o poveste despre amurgul nu tocmai grandios al Artistului, atunci când sufletul râvnește iar trupul nu mai poate. Ultima festă pe care o trăiește un Artist este trădarea propriului corp, acel instrument divin dăruit pentru a încânta publicul devine în final povara cea mai grea, cea mai nesuferită, cea mai frustrantă. Piesa e povestită aproape fără replici, ( căci și verbul bătrânului Artist suferă transformări) păstrând canavaua fină a autorului”, Ion Sapdaru.

„Angajare de clovn” e un eseu despre sfârșitul unui Artist.

Iar duminică, 21 noiembrie, de la ora 18:00, la Casa Tineretului va fi pusă în scenă piesa „Îmbătați de dragoste”, după Pierre de Marivaux.

Regia artistică este semnată de Alexandru Vasilache, cu ajutorul lui Sorin Ciofu, scenografia de către Mihai Pastramagiu, muzica de Alexandru Vasilache și coregrafia de Victoria Bucun.

Din distribuție fac parte Cezar Amitroaei, Petruț Butuman, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Lidia Uja, Răzvan Amitroaei.

„Eterna  dragoste...

Un joc al dragostei, doar aparent inofensiv, pune o problemă cât se poate de serioasă și veche de când e lumea: într-o căsnicie, e mai importantă zestrea sau omul? Să fie adevărat că haina-l face pe om? Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite? Este loc, în sufletul atât de zbuciumat al omului, și pentru dragoste și pentru rațiune, sau dragostea-i oarbă și rațiunea rece precum gheața? Încap și dragostea și rațiunea în același suflet? Îmbătați-vă de dragoste! Dar nu uitați de și următoarea etapă, cea a prieteniei și a prețuirii sincere”,

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 8:00 - 21:00, la Casa Tineretului de marți până vineri, de la 12:00 la 16:00, și sâmbătă și duminică de la 16:00 la 18:00.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei.

Accesul în sala de spectacol se va face cu respectarea tuturor măsurilor impuse de pandemia de Coronavirus.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

astăzi, 19:51

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

astăzi, 18:45

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

astăzi, 17:45

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...