La mulţi ani, Cristina Ciofu!

La mulţi ani, Cristina Ciofu!

 CRISTINA CIOFU (Mona, din Steaua fara nume)  Facebook

Contele Irmsky in "Viforul" sau Oana din "Apus de soare", rolurile din "Angajare de clovn" sau "O poveste foarte simpla", Mona, din "Steaua fara nume", sunt secvente care demonstreaza ca actrita Cristina Ciofu a facut cinste scenei botosanene, a inmiresmat cu talentul sau blazonul Teatrului Mihai Eminescu.

Construita pe calapodul actoricesc al scolii iesene de teatru, Cristina Ciofu poarta amprenta artistica a profesorilor ei Adi Carauleanu si Octavian Jighirgiu, de la Universitatea de Arte "G. Enescu". Prezenta in mai toate spectacolele montate pe scena Teatrului Mihai Eminescu in ultimii ani, actrita nascuta in 23 februarie 1980 se asaza confortabil in orice unghi artistic, dovedindu-se capabila sa manuiasca sentimental orice personaj, caruia nu de putine ori ii imprumuta nota distincta a personalitatii sale.

Daca la unii actori acest lucru deranjeaza, la Cristina Ciofu nu face decat sa completeze actul artistic, intru meritul sau si implinirea spectacolului. Publicul botosanean a vazut-o in multe spectacole alaturi de sotul sau, Sorin Ciofu, ca in "O poveste foarte simpla" (regia Andro Enukidze) sau "Apus de soare" (regia Marius Rogojinschi) sau "Scuzati, doamna profesoara" (regia Volin Costin), "Amadeus" (regia Alexandru Vasilache).

Actrita botosaneana a trecut si prin fericita experienta de a lucra cu regizorul de film Corneliu Porumboiu, ea facand parte din distributia peliculei de succes "A fost sau n-a fost".

Cristina Ciofu a absolvit, in 2003, Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicala si Teatru, sectia Arta teatrala, specializarea arta actorului din cadrul Universitatii de arte George Enescu Iasi, Clasa prof. Constantin Popa, Adi Carauleanu, Octavian Jighirgiu.

Ştiri Botoşani îi urează actriţei Cristina Ciofu LA MULŢI ANI binecuvântaţi, inspiraţie creatoare, sănătate sufletească şi trupească, bucurii şi aplauze!



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Gheorghe Stanciu, artistul boem care ”salvează” ruine: ”Botoșaniul trebuia să aibă cel mai frumos muzeu legat de orașul vechi!” (Foto, Video)

astăzi, 11:25

Intrat în cel de-al 74-lea an al vieții, Gheorghe Stanciu pare o combinație bizară între artistul boem, nonconformist, dar atașat definitiv emoției profunde, indiferent de forma artei...

Geniile ne ajută, dar ”nu ne bagă în traistă!” De ce avem nevoie de strategie culturală pe termen lung la Botoșani?

Sunday, 19 January 2025

În cadrul Zilelor Eminescu, manifestări care includ, de câțiva ani, și Ziua Culturii Naționale, a avut loc o primă Consultare publică privind Strategia culturală a județului Botoș...

Oameni Academiei, Scrisoare-Protest către ministrul Educației și Cercetării: ”Consecințele dezastruoase sunt inevitabile!”

Friday, 17 January 2025

Facem precizarea că Institutul ”A.D.Xenopol” – Academia Română, Filiala Iași, este condusă de ilustrul prof.univ.doctor academician Gheorghe Cliveti, istoric născut î...