La mulţi ani, Cristina Ciofu!

La mulţi ani, Cristina Ciofu!

 CRISTINA CIOFU (Mona, din Steaua fara nume)  Facebook

Contele Irmsky in "Viforul" sau Oana din "Apus de soare", rolurile din "Angajare de clovn" sau "O poveste foarte simpla", Mona, din "Steaua fara nume", sunt secvente care demonstreaza ca actrita Cristina Ciofu a facut cinste scenei botosanene, a inmiresmat cu talentul sau blazonul Teatrului Mihai Eminescu.

Construita pe calapodul actoricesc al scolii iesene de teatru, Cristina Ciofu poarta amprenta artistica a profesorilor ei Adi Carauleanu si Octavian Jighirgiu, de la Universitatea de Arte "G. Enescu". Prezenta in mai toate spectacolele montate pe scena Teatrului Mihai Eminescu in ultimii ani, actrita nascuta in 23 februarie 1980 se asaza confortabil in orice unghi artistic, dovedindu-se capabila sa manuiasca sentimental orice personaj, caruia nu de putine ori ii imprumuta nota distincta a personalitatii sale.

Daca la unii actori acest lucru deranjeaza, la Cristina Ciofu nu face decat sa completeze actul artistic, intru meritul sau si implinirea spectacolului. Publicul botosanean a vazut-o in multe spectacole alaturi de sotul sau, Sorin Ciofu, ca in "O poveste foarte simpla" (regia Andro Enukidze) sau "Apus de soare" (regia Marius Rogojinschi) sau "Scuzati, doamna profesoara" (regia Volin Costin), "Amadeus" (regia Alexandru Vasilache).

Actrita botosaneana a trecut si prin fericita experienta de a lucra cu regizorul de film Corneliu Porumboiu, ea facand parte din distributia peliculei de succes "A fost sau n-a fost".

Cristina Ciofu a absolvit, in 2003, Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicala si Teatru, sectia Arta teatrala, specializarea arta actorului din cadrul Universitatii de arte George Enescu Iasi, Clasa prof. Constantin Popa, Adi Carauleanu, Octavian Jighirgiu.

Ştiri Botoşani îi urează actriţei Cristina Ciofu LA MULŢI ANI binecuvântaţi, inspiraţie creatoare, sănătate sufletească şi trupească, bucurii şi aplauze!



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Ancheta Știri Botoșani: Ce facem cu cărțile vechi din propria bibliotecă?

Duminică, 21 Iulie 2024
3473

Dacă vrei să știi cum este inima unui om, nu-mi spune ce citește, spune-mi ce recitește, rostea în urmă cu peste jumătate de veac scriitorul François Mauriac. Într-un timp al...

Artista din Botoșani care a creat cel mai cunoscut monument din Iași. Model i-a fost o mătușă ”deosebit de frumoasă și distinsă” (Foto)

Miercuri, 17 Iulie 2024
495

Gabriela Manole-Adoc s-a născut pe 14 noiembrie 1926, în localitatea Pleșani, județul Botoșani. În urmă cu 30 de ani, Consiliul Municipal Botoșani îi conferea titlul de Cetăț...

Poveștile orașului Botoșani. Unirii sau strada Sfintei Vineri, locul care unește toate generațiile!

Miercuri, 17 Iulie 2024
2002

Este inima orașului. Și nu pentru că, de oriunde ai veni sau oriunde ai pleca, pasul trece pe aici. Ci pentru că palpită, respiră, viețuiește odată cu tine. Ori că prinzi verdele forfotind c...