La Botoșani: Se scoate la lumină o așezare veche de peste șase mii de ani! (Foto)

Studenți din Iași și Cluj, cercetători din Germania și Cehia, dar și elevii unui liceu din Botoșani se află în aceste zile în șantierul arheologic.

Muzeul Județean Botoșani desfășoară în această perioadă cercetări arheologice sistematice în cadrul așezării aparținând culturii Cucuteni de la Stăuceni-Holm, comuna Stăuceni.

Proiectul de cercetare se desfășoară în parteneriat cu Universitatea Friedrich-Alexander din Erlangen-Nürnberg, Germania, Liceul Tehnologic ”Elie Radu” Botoșani și Muzeul Sileziei din Opava, Republica Cehă.

La cercetări participă și studenți din centrele universitare de la Iași și Cluj-Napoca. Cercetările sunt sprijinite de Primăria comunei Stăuceni.



”Cercetările din această campanie au ca obiectiv elucidarea sistemului de construcție a unei clădiri de mari dimensiuni, precum și prelevarea unor probe pentru analize interdisciplinare”, au transmis reprezentanții Muzeului Județean Botoșani.

Încă din primele zile s-a dezvelit podeaua clădirii, iar materialele ceramice nu au întârziat să apară. Așezarea se încadrează în faza Cucuteni A3, având o vechime de peste șase mii de ani.



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani a participat la vernisajul expoziției etnografice „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”...