”La Bella Figura” la TVR, printre protagoniste și o tânără din Botoșani! - Foto

Documentarul „La Bella Figura - Scurte eseuri despre corpuri feminine", va fi prezentat în premieră la TVR astăzi, 21 septembrie, de la ora 21.00.

”La Bella Figura” la TVR, printre protagoniste și o tânără din Botoșani! - Foto

   Foto: Captură TVR

Portretele a şase femei remarcabile sunt surprinse într-o explorare profundă şi neconvenţională a subiectului corpului feminin, ca o formă de exprimare, artă şi luptă.

Fiecare dintre ele oferă o perspectivă unică asupra acestui instrument preţios, fragil şi esenţial.

În acest film captivant, regizorul Gheorghe Preda aduce în faţa camerei de filmat şase femei cu poveşti de viaţă şi perspective diferite asupra corpului feminin. "Pentru mine, corpul lor este semn, alfabet, limbaj, armă, uneori ideogramă", a declarat acesta.

Cele şase eroine ale documentarului

Andrea Gavriliu - unul dintre cei mai titraţi coregrafi români, cu spectacole premiate naţional şi internaţional.

Valentina Velican - plutonier în structura Inspectoratului de Jandarmi Ilfov, pasionată de alpinism şi paraşutism.

Miruna Vătămanu - studentă la actorie la UNATC, care, în ciuda nanismului hipofizar, a fost admisă la secţia de actorie datorită talentului său unic.

Roxana Grămadă - centură neagră 4 dani la aikido şi e pasionată de filozofia acestei discipline.

Andreea Tucaliuc - maestră a contorsionismului, reprezintă şcoala de contorsionism din oraşul Botoşani.

Andreea Bănesaru - pilot instructor în lotul naţional de acrobaţie aeriană de la Aeroclubul României, prima femeie pilot care a reprezentat România la Campionatul European de Acrobaţie Aeriană.

În fiecare dintre cele şase eseuri ale acestui proiect remarcabil autorul explorează unicitatea relaţiei unei femei cu corpul său, oferind o perspectivă profundă asupra modului în care corpul poate deveni un mijloc de exprimare şi poate creiona o identitate personală.

Arta contorsionismului

Botoșăneanca Andreea Tucaliuc este cunoscută mai ales ca finalistă a emisiunii ”Românii au talent” (2019), dar și ca participantă la concursul ”Next Star” (2016).

Fostă elevă a Liceului cu Program Sportiv și a Liceului Pedagogic ”Nicolae Iorga”, componentă a echipei de gimnastică de la Palatul Copiilor Botoșani, Andreea Tucaliuc studiază în prezent la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă o parohie vacantă în Botoșani, se caută preot pentru aproape 160 de familii!

Vineri, 12 Aprilie 2024
766

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat vineri, 12 aprilie 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc ...

Poarta Focșanilor. Ce se întâmplă cu Moldova în caz de război?

Vineri, 12 Aprilie 2024
416

Ce se întâmplă cu Moldova în cazul unui război cu RusiaIstoricul dărăbănean Dorin Dobrincu a consemnat zilele trecute pe Facebook două declarații îngrijorătoare pen...

Olimpicii din ”Laurian”: Pasiunea pentru geografie aduce performanță școlară!

Vineri, 12 Aprilie 2024
504

Geografia, știința care studiază Pământul, s-a dezvoltat ca o disciplină cuprinzătoare care încearcă să înțeleagă Pământul cu toate complexitățile sale naturale ș...