IPS Teodosie și PS Nichifor Botoșăneanul vor sfinți o biserică din Botoșani!

Credincioșii din parohie și din împrejurimi, dar și alți creștini, sunt invitați să participe la acest eveniment religios.

IPS Teodosie și PS Nichifor Botoșăneanul vor sfinți o biserică din Botoșani!

   Foto: timpulcredintei.ro

În data de 28 iulie 2024, în Parohia „Sfinții Voievozi” – Hudești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, va avea loc un eveniment deosebit pentru parohie, și anume sfințirea bisericii.

Ceremonia specială va fi oficiată de doi ierarhi ai Bisericii, înconjurați de un sobor de preoţi și diaconi: Înaltpreasfințitul Tedosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Credincioșii, atât bărbații cât și femeile, vor putea trece prin Sfântul Altar și să se închine în biserica împodobită cu sfințenie, având binecuvântarea Arhiereilor și a preotului paroh Eugen Lăzărescu.

Biserica ”Sf. Voievozi” Hudeşti a fost zidită în perioada anilor 1756-1759 de către spătarul Mihalache Boldur Lăţescu, descendent din familia vornicului Boldur, din perioada domniei lui Ştefan cel Mare al Moldovei (1457-1504).

Biserica este zidită din piatră având o grosime la zid de 140 cm. Are formă de cruce cu partea de vest încheiată în absidă. Bolta are formă de fund de navă. Absidele laterale sunt largi încheiate cu zidărie de cărămidă. Pictura în frescă cuprinde întreaga biserică şi a fost realizată în perioada 1995-1997, prin purtarea de grijă a Pr. Paroh Eugen Lăzărescu. Lucrările de pictură au fost executate cu pictori specializați și autorizați. S-au făcut reparaţii exterioare cu hidroizolaţie şi schimbarea tencuielii, păstrându-se brâul de baghete liniare suprapus.

Preotul Eugen Lăzărescu, parohul comunității din localitatea Hudești, invită pe toți credincioșii din parohie și din împrejurimi, dar și alți doritori, să participe la acest eveniment religios deosebit.

Sursa: Timpul Credinței

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...