În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” invită publicul la un nou spectacol

În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” invită publicul la un nou spectacol

În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani invită publicul la vizionarea spectacolului „Angajare de clovn”, de Matei Vișniec.

Spectacolul va avea loc în zilele de sâmbătă, 13 februarie și duminică, 14 februarie, începând cu ora 18:00.

Regia artistică este asigurată de Ion Sapdaru, coregrafia îi aparține Victoriei Bucun, iar de costume se ocupă Alina Dincă.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Bogdan Muncaciu, Dragoș Radu, Alexandra Acalfoae, Volin Costin

„Amurgul Zeilor

Un Artist, ca tot omul, e supus vremurilor și e contribuabilul lui Cronos.

Și vine o vreme când Apollo își predă soldatul credincios din oblăduirea sa în mâna titanului cu secera. Iar spectatorul devotat care ieri îl diviniza pe Marele Artist, azi își coboară jenat privirea spre pământ recunoscând astfel trădarea. O, privitorule, ce-ți schimbi mereu idolul!

Spectacolul nostru, inspirat de pătrunzătoarea piesă a lui Matei Vișniec, e o poveste despre amurgul nu tocmai grandios al Artistului, atunci când sufletul râvnește iar trupul nu mai poate. Ultima festă pe care o trăiește un Artist este trădarea propriului corp, acel instrument divin dăruit pentru a încânta publicul devine în final povara cea mai grea, cea mai nesuferită, cea mai frustrantă. Piesa e povestită aproape fără replici, ( căci și verbul bătrânului Artist suferă transformări) păstrând canavaua fină a autorului. „Angajare de clovn” e un eseu despre sfârșitul unui Artist”, au transmis organizatorii.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, telefon 0231. 510.970

Program: 10.00 – 18.00, de miercuri până vineri, iar sâmbătă și duminică, în intervalul orar 15.00 - 18.00

Prețul unui bilet este de 30 lei, iar elevii, studenții și  pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, prețul unui bilet fiind de 15 lei.

Bietele pot fi achiziționate și online, accesând următorul link: https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

Se vor respecta prevederile legale în vigoare, gradul de ocupare al sălii fiind de 30% din capacitatea totală.

 

 

Spune-ne opinia ta