A căzut prima zăpadă și la Gorovei. Este acoperită de ninsoare Mănăstirea despre care se spune că, în urmă cu aproape trei secole, pentru că pe acest loc s-a găsit o icoană a Sfântului Ioan Botezătorul, călugării au ridicat o biserică de lemn. Era în anii 1740-1742. După încă aproape 100 de ani (1834), arhimandriții Vitalie Lemnea și Macarie Jora au construit și a doua biserică a Mănăstirii Gorovei, cea din zid.
O Icoană păstrată și azi la mare cinste și care atrage an de an mii de credincioși.
De mai bine de trei decenii, obștea mănăstirii este condusă de părintele stareț Teofil Timișag, cel care s-a ostenit în lucrări de consolidare și restaurare. Treabă anevoioasă, mai ales că biserica este amplasată pe o porțiune de teren cu infiltrații de apă. Astfel, a fost nevoie de lucrări la fundație și injectări în pereți, dar și de consolidare a bolților și a turnului clopotniță.
Pelerini din toate colțurile țării sosesc an de an la Gorovei nu doar pe 24 iunie sau 23 septembrie, când sunt marcate cele două hramuri ale mănăstirii. Puțini știu că lăcașul mai are încă un hram, cel de primăvară, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii.