Biserica din micul sat Agafton are nevoie de ajutorul credincioșilor. ”Avem încredere că vom reuşi, Maica Domnului nu ne lasă” – Foto

Ajuns la Agafton din 2017, preotul Florin Istrate pune pe seama ajutorului divin şi a celui omenesc o mulţime de realizări.

“Vrem să-l primim pe Mântuitorul Înviat într-o casă pictată integral, dar asta putem face numai cu ajutorul credincioşilor. Avem încredere că vom reuşi, Maica Domnului nu ne lasă”, spune preotul Constantin-Florin Istrate de la Parohia “Izvorul Tămăduirii” şi “Acoperământul Maicii Domnului” din micul sat Agafton.

Alături de cele 58 de familii pe care le păstoreşte, preotul a umblat din om în om, a depăşit graniţele judeţului, a apelat la oricine a avut timp să-l asculte şi a reuşit să obţină fonduri cu care biserica din sat a devenit la un anotimp la altul tot mai frumoasă şi mai plină de oameni.

Ajuns la Agafton din 2017, preotul Istrate pune pe seama ajutorului divin şi a celui omenesc o mulţime de realizări. Biserica a primit veşmânt alb la exterior şi vitralii la toate ferestrele, o catapeteasmă nouă, de pe care chipuri sfinte îndeamnă la bunătate.

“În ultimii doi ani am reuşit să reabilităm biserica din cimitir şi să schimbăm gardul, apoi s-a construit clopotniţa şi camera mortuară. Şi totul s-a făcut cu ajutorul financiar al oamenilor de aici şi de oriunde”, spune preotul Istrate.




De câteva luni a început pictura bisericii, dar lucrarea înaintează cu dificultate, din cauza resurselor financiare limitate.

“Avem nevoie de 500.000 de lei ca să terminăm şi trag speranţă că la Sfintele Paşti de anul viitor îl vom primi pe Mântuitor în biserica pictată integral. De aceea apelăm la ajutorul credincioşilor. Poate nu suntem importanţi, dacă ne raportăm la bisericile de oraş, dar pentru sătenii din Agafton şi pentru cei care vin aici la sfintele slujbe, biserica noastră merită orice osteneală”, încheie preotul Constantin- Florin Istrate.

Cei care doresc să sprijine financiar pictura Bisericii din Agafton îl pot contacta pe preotul Istrate telefonic, la numărul 0740852023 sau pe contul de Facebook al “Parohiei Agafton”.

Contul Parohiei: RO68CECEB00030RON2546955





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...