FOTO&VIDEO: Concert simfonic cu Alexandru Tomescu și Matei Pop! Artiștii au ridicat sala în picioare

FOTO&VIDEO: Concert simfonic cu Alexandru Tomescu și Matei Pop! Artiștii au ridicat sala în picioare

Concertul Filarmonicii „George Enescu”, din cursul zilei de vineri, a fost un real succes. Artiștii Alexandru Tomescu și Matei Pop, care au concertat pe scena de la Casa Sindicatelor, au ridicat sala în picioare.

Deși concertul a fost susținut în condiții de pandemie, iar accesul a fost permis doar celor care dețin un certificat verde, sala a fost aproape plină de iubitori de muzică clasică.

Chiar cu câteva ore înainte de a începe spectacolul, violonistul Alexandru Tomescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj către fanii săi.

„După foarte mulți ani revin cu mare bucurie ca solist al Filarmonicii George Enescu din Botoșani. Concertul de Beethoven este printre preferatele mele. Va aștept cu tot dragul”, a fost mesajul lui Alexandru înainte de a urca pe scena de la Botoșani.

Alături de Alexandru Tomescu a urcat pe scenă și dirijorul Matei Pop. Repertoriul anunțat de organizatori, „Concertul pentru vioară și orchestră” în re major, op. 61 al lui Ludwig van Beethoven, și „Capriciul spaniol”, op. 34 al lui Nikolai Rimski Korsakov, s-a dovedit a fi unul pe placul tuturor.

Concertele Filarmonicii „George Enescu” din Botoșani nu se termină aici.

Pe 5 noiembrie, de la ora 18:30, melomanii sunt așteptați la Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru a-l asculta pe Sebastian Antoneac, cântând la clarinet, alături de dirijorul Alexandru Ganea.

În program va fi „Concertul pentru clarinet și orchestră” în la major, K. 622, al lui Mozart, și „Simfonia nr. 5 în re minor, op. 107, Reforma, a lui F. Mendelssohn-Bartholdy.


















(Sursa FOTO: Filarmonica „George Enescu” din Botoșani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ziua Europei marcată de zeci de elevi și profesori la Palatul Administrativ din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:33
133

Au participat copii și profesori de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, Colegiul Economic „Octav Onicescu” ...

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1361

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9809

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...