Activități pentru a cunoaște arta și cultura tradițional românească, la Săveni

Activități pentru a cunoaște arta și cultura tradițional românească, la Săveni

La Săveni, în cadrul proiectului „Șezătorile Tineretului” vor avea loc, în perioada 15 noiembrie – 24 decembrie, fel și fel de activități culturale pentru a cunoaște mai bine arta și cultura tradițional românească.

Toate activitățile se vor desfășura la Casa de Cultură a Orașului Săveni, instituție de cultură aflată în subordinea Primăriei și a Consiliului Local.

Evenimentele și activitățile ce se vor organizate sunt dedicate comunităților și satelor aparținătoare orașului, precum și tinerilor cu pasiune și dorință de a cunoaște meșteșugurile, obiceiurile, tradițiile, folclorul și portul popular românesc.

,,Proiectul este benefic pentru orașul nostru și aduce în prim plan nevoia tinerei generații de a cunoaște mai bine meșteșugurile, obiceiurile, tradițiile, folclorul și portul popular românesc. În orașul Săveni și în satele aparținătoare, Petricani, Bodeasa, Chișcăreni, Bozieni, Sat Nou, problemele culturii populare sunt puse și rezolvate pe baza unui plan general și unitar de acțiune culturală la nivelul întregii comunități prin crearea unei rețele de așezăminte culturale și centre de îndrumare a creației populare și a mișcării artistice de masă. Acestea, alături de instituțiile și organizațiile partenere au sarcina complexă de a contribui la educația estetică a populației și de a dezvolta activități culturale, educativ-artistice în timpul liber al oamenilor, armonizând în acest fel cerințele culturale și artistice ale omului obișnuit cu întreaga viață socială”, a declarat Relu Petru Tîrzioru, primarul orașului Săveni.

Principalii partenerii ai proiectului sunt Liceul Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă”, Săveni, Școala Gimnazială Nr. 1, Săveni, Muzeul de Arheologie Săveni, Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani – Filiala Săveni și Asociația Culturală ,,Arlechin”.

Regulamentul de organizare și participare la activitățile proiectului poate fi solicitat prin email: saveni7day@gmail.com sau direct de la reprezentanții instituțiilor și organizațiilor partenere, după cum urmează: Sorin Luță, Flavius Alin Damean, Cristina Chiorescu, Angelica Maticiuc, Mihaela Dresleucă, Felicia Năpârcă, Ciprian Băetu, Nadia Ungureanu și Oana Onciu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ziua Europei marcată de zeci de elevi și profesori la Palatul Administrativ din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:33
169

Au participat copii și profesori de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, Colegiul Economic „Octav Onicescu” ...

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1366

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9810

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...