(Foto) Mărțișorul, sărbătorit de elevi, profesori și autoritățile locale la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești

(Foto) Mărțișorul, sărbătorit de elevi, profesori și autoritățile locale la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești

Secția de Artă plastică – Etnografie a Muzeului Județean Botoșani a organizat luni, 1 martie 2021, atelierele de creativitate și pedagogie muzeală, intitulate „În prag de primăvară”.

Aflată la cea de-a VI-a ediție, activitatea a oferit participanților ocazia de a înțelege importanța și simbolistica mărțișorului, dar și de a deprinde tehnici de confecționare a acestuia.

Evenimentul a avut loc la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești, cu participarea  elevilor Liceului “Ștefan D. Luchian “ Ștefănești  și ai Școlii Gimnaziale Românești.

Activitatea s-a desfășurat cu respectarea normelor de distanțare socială și protecție impusă de Covid 19.

Elevii au fost însoțiți de cadrele didactice Ana Murariu, Monica Jechel , Mădălina Zaharia și directorul liceului, Elena Marineac .

Totodată a participat și primarul orașului, Florin Buțură , care a oferit mărțișoare și buchete de ghiocei tuturor femeilor, fie ele profesoare, eleve sau muzeografe. Din partea Muzeului Județean au participat, în calitate de “ pedagogi”, șef secție etnografie Laura Maria Tocariu, Ionuț Văculistranu, Laura Halici, Carmen Munteanu și Mihai Haraga.

Elevii au fost informați despre simbolistica ancestrală a mărțișorului și modul lui de confecționare. Astfel, cu materialele aduse de la secția de etnografie, aceștia au confecționat mărțișoare și felicitări dedicate zilei de 1 Martie.

„Precizăm că activitatea s-a bucurat de un real succes, toți participanții, atât elevi ,profesori cât și invitați , fiind mai mult decât încântați. Echipa  Muzeului Județean, urează tuturor o primăvară frumoasă plină de zâmbete și bucurii!”, a transmis Carmen Munteanu, muzeograf în cadrul Muzeului „Ștefan Luchian” Ștefănești.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

O proaspătă mamă are nevoie de sânge pentru a trece cu bine peste o situație critică

Vineri, 16 Aprilie 2021
485

O proaspătă mama are nevoie de sânge pentru a rezolva problemele medicale apărute imediat după nașterea fetiței sale, Ecaterina.Femeia nu se află în stare gravă îns...

Inițiativă minunată pentru prematurii aflați la Maternitatea din Botoșani: botoșei, căciulițe și caracatițe pentru micii luptători (FOTO)

Vineri, 16 Aprilie 2021
161

Patru femei din Botoșani au avut minunata idee de a croșeta diferite articole pentru prematurii internați la Maternitatea din Botoșani.Din proprie inițiativă, cele patru doamne au realizat c...

Florentina Denisa, copila rămasă orfană la doar 14 ani, are nevoie de ajutorul semenilor (FOTO)

Vineri, 16 Aprilie 2021
1654

Pentru Florentina Denisa, o fată  în vârstă de doar 14 ani din comuna Avrămeni, județul Botoșani, viața a însemnat un lung șir de necazuri și lacrimi, fără prea multe ...