(Foto) Mărțișorul, sărbătorit de elevi, profesori și autoritățile locale la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești

(Foto) Mărțișorul, sărbătorit de elevi, profesori și autoritățile locale la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești

Secția de Artă plastică – Etnografie a Muzeului Județean Botoșani a organizat luni, 1 martie 2021, atelierele de creativitate și pedagogie muzeală, intitulate „În prag de primăvară”.

Aflată la cea de-a VI-a ediție, activitatea a oferit participanților ocazia de a înțelege importanța și simbolistica mărțișorului, dar și de a deprinde tehnici de confecționare a acestuia.

Evenimentul a avut loc la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești, cu participarea  elevilor Liceului “Ștefan D. Luchian “ Ștefănești  și ai Școlii Gimnaziale Românești.

Activitatea s-a desfășurat cu respectarea normelor de distanțare socială și protecție impusă de Covid 19.

Elevii au fost însoțiți de cadrele didactice Ana Murariu, Monica Jechel , Mădălina Zaharia și directorul liceului, Elena Marineac .

Totodată a participat și primarul orașului, Florin Buțură , care a oferit mărțișoare și buchete de ghiocei tuturor femeilor, fie ele profesoare, eleve sau muzeografe. Din partea Muzeului Județean au participat, în calitate de “ pedagogi”, șef secție etnografie Laura Maria Tocariu, Ionuț Văculistranu, Laura Halici, Carmen Munteanu și Mihai Haraga.

Elevii au fost informați despre simbolistica ancestrală a mărțișorului și modul lui de confecționare. Astfel, cu materialele aduse de la secția de etnografie, aceștia au confecționat mărțișoare și felicitări dedicate zilei de 1 Martie.

„Precizăm că activitatea s-a bucurat de un real succes, toți participanții, atât elevi ,profesori cât și invitați , fiind mai mult decât încântați. Echipa  Muzeului Județean, urează tuturor o primăvară frumoasă plină de zâmbete și bucurii!”, a transmis Carmen Munteanu, muzeograf în cadrul Muzeului „Ștefan Luchian” Ștefănești.









 

 

 

Spune-ne opinia ta