Filarmonica susține un concert in memoriam Petronius Negrescu

Filarmonica susține un concert in memoriam Petronius Negrescu

Filarmonica „George Enescu” din Botoșani susține, vineri, un concert cameral în memoria lui Petronius Negrescu, dirijor de muzică clasică și contrabasist.

Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând la ora 18:30. Vor fi cântate „Mica simfonie” de Ch. Gounod, „Serenada în mi bemol major”, op. 7, de R. Strauss și „Serenada în re minor”, op. 44, de A. Dvořák.

Petronius Negrescu a susținut concerte cu orchestrele Filarmonicilor din: Arad, Timișoara, Cluj, Bacău, Botoșani, Iași, a Teatrului Muzical „N. Leonard” din Galați, și a Teatrului de Operetă din Kiev. Ca muzician de jazz, a susținut numeroase concerte, realizând foarte multe înregistrări de radio și de televiziune. Este autorul a trei albume proprii ți totodată autor al unor muzici de teatru și film.

A fost regizor la Opera din Constanța, profesor de muzică de cameră la Liceul de Artă din Constanța, dirijor al orchestrei de cameră „Con Anima” din Arad. În prezent este profesor la Universitatea de Arta Teatrală din Targu Mureș, Facultatea de Muzică.[3]

Negrescu este singurul român propus pentru o bursă la Mannes College of Music din New York, unde n-a ajuns niciodată din cauză lipsei de finanțare. Aceleași dificultăți le-a întâmpinat și atunci când, la propunerea profesorului Sigi Busch, a fost nominalizat pentru o bursa la Hochschule der Kunste - Berlin.


 

 

Spune-ne opinia ta