Expoziție plastică pentru a crește interesul populației față de problemele actuale

Biblioteca județeană „Mihai Eminescu" din Botoşani, Filiala de Limbi Străine, participă în calitate de partener, la Proiectul Județean Educațional „Eco-Design, Creație, Inovație”.

Proiectul reliefează, la nivel local și județean, exemple de bune practici în educația artistică, care au adus beneficii măsurabile și multiplicabile în sistemul educațional, contribuind astfel la dezvoltarea competențelor cheie ale elevilor.

În data de 16 iunie, ora 13:00, va avea loc la Filiala de Limbi Străine a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu" din Botoșani expoziția plastică concurs, care va valorifica cele mai bune produse de design realizate în cadrul proiectului. Expoziția are ca tematică realizarea de obiecte de design (de produs, ambiental, vestimentar, grafic) folosind tehnici diverse și materiale reciclabile.

Se dorește, prin organizarea activității, creșterea interesului față de problemele ecologice actuale, precum și formarea competențelor artistice, ca factor esențial în dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor. Prin acest proiect, inițiatorii își propun să atragă atenția asupra importanței prezenței esteticii obiectelor utile în viața noastră, precum și a necesității protejării mediului înconjurător.

Susținători și parteneri ai evenimentului sunt Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, reprezentat de inspector școlar general prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector pentru arte prof. Diana Haralamb și mai multe școli partenere din județul Botoșani.                

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Firmă de curierat în vizorul polițiștilor locali, după ce angajații au încălcat legea! (Foto)

astăzi, 13:46

Un polițist local care se afla de serviciu a observat, pe camera de supraveghere instalată într-o zonă a municipiului Botoșani, cum doi bărbați descarcă dintr-un autoturism aparținâ...

Prezența unui urs în preajma unui comune din Botoșani a fost semnalată prin RO-ALERT!

astăzi, 13:16

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a transmis mesaj RO Alert pentru locuitorii din Vorona, Copălău, Coșula, Cristești,  Flămâ...

Stareța Mănăstirii Voroneț, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități de cult!

astăzi, 12:32

Stareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora Gabriela Platon, a fost demisă din funcție de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de conducătorii altor cinci unități de cult din județul...