Expoziție de artă la Galeriile „Ștefan Luchian”, în memoria lui Mihai Eminescu

În perioada 6 – 26 ianuarie, iubitorii de artă sunt așteptați la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani, pentru a admira expoziția „Mihai Eminescu – 100 de imagini”.

Vor fi 67 de lucrări de grafică, alb – negru și color, afișe, toate realizate de studenți ai Institutului de Arhitectură „Ion Mincu”, în anul 1979, pentru a comemora împlinirea a 90 de ani de la trecerea în neființă a poetului Mihai Eminescu.

De asemenea, lucrările realizate cu respectivul prilej au avut rolul de a marca inaugurarea Casei Memoriale ,,Mihai Eminescu” de la Ipotești, spațiu muzeal aflat atunci în subordinea Muzeului de Istorie din Botoșani.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, între orele 09:00 – 16:30, cu respectarea normelor de protecție sanitară în vigoare.

Taxa de vizitare este de 2,50 lei pentru copii, elevi, studenți, persoane cu dizabilități, grupuri, iar pentru adulți este de 5 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bugetul local al municipiului Botoșani a fost modificat, de unde se iau bani și ce instituții primesc majorări! (foto)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară de luni, 30 septembrie, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local al municipiului, a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integ...

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

Tuesday, 1 October 2024

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...