„Insomnie de Crăciun” și „Îmbătați de dragoste”, în weekend, pe scena de la Casa Tineretului

În weekend, se vor juca piesele „Insomnie de Crăciun” și „Îmbătați de dragoste”, de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Iubitorii de artă teatrală sunt așteptați sâmbătă, 8 ianuarie, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, pentru a viziona „Insomnie de Crăciun”, o creație colectivă.

„Gospodari și gospodine,

Și voi, domnișoare fine,

Închideți centralele,

Părăsiți și oalele,

Plecați din gospodărie,

Și haideți la Insomnie

„Insomnie de Crăciun"!

La mulți ani,

Ș-un an mai bun”

„Iarna, vestitul grădinar al florilor de gheață, a gătit la Teatrul Mihai Eminescu un spectacol cu arome de Crăciun, încălzit la focul poeziilor și întâmplărilor de iarnă, aranjat în haine de sărbătoare de actorii noștri. Vă invităm să ne fiți oaspeți pe 8 ianuarie la ora 18:00 la Casa Tineretului, să visăm și să ne bucurăm împreună de visurile copilăriei, clinchete de zurgălăi și scântei de povești. P.S.: Opțional pisici încremenite de frig”, transmit reprezentanții Teatrului.

Din distribuție fac parte Daniela Bucătaru, Gheorghe Frunză, Răzvan Amitroaie, Bogdan Horga, Lenuș Moraru, Andreea Moțcu, Silvia Răileanu, Lidia Uja și Anastasia Șoptică.

Aranjamentul muzical este realizat de către Bogdan Horga, iar scenografia și costumele de către Mihai Pastramagiu.

De asemenea, duminică, 9 ianuarie, tot de la ora 18:00, botoșănenii și nu doar, sunt așteptați la „Îmbătați de dragoste”, după Pierre de Marivaux.

Regia artistică este semnată de Alexandru Vasilachi, cu asistența lui Sorin Ciofu. Scenografia este realizată de către Mihai Pastramagiu, muzica de Alexandru Vasilachi și coregrafia de Victoria Bucun.  

Din distribuție fac parte Cezar Amitroaei, Petruț Butuman, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Lidia Uja și Răzvan Amitroaei.  

„Eterna  dragoste...

Un joc al dragostei, doar aparent inofensiv, pune o problemă cât se poate de serioasă și veche de când e lumea: într-o căsnicie, e mai importantă zestrea sau omul? Să fie adevărat că haina-l face pe om? Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite? Este loc, în sufletul atât de zbuciumat al omului, și pentru dragoste și pentru rațiune, sau dragostea-i oarbă și rațiunea rece precum gheața?  Încap și dragostea și rațiunea în același suflet? Îmbătați-vă de dragoste! Dar nu uitați de și următoarea etapă, cea a prieteniei și a prețuirii sincere”, T.A.

Biletele se pot găsi la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00, la Casa Tineretului de marți până vineri de la ora 12:00 până la ora 16:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 16:00 până la ora 18:00. Biletele se mai pot achiziționa și on-line de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bugetul local al municipiului Botoșani a fost modificat, de unde se iau bani și ce instituții primesc majorări! (foto)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară de luni, 30 septembrie, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local al municipiului, a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integ...

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

Tuesday, 1 October 2024

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...