Eveniment teatral în Cetatea de Scaun Suceava: Teatrul "Mihai Eminescu" Botoșani prezintă spectacolul "Apus de Soare"! FOTO

Teatrul Mihai Eminescu Botoșani încheie stagiunea cu spectacolul "Apus de Soare", prezentat la Cetatea de Scaun a Sucevei duminică, 25 iunie, dar și miercuri, 28 iunie.

Eveniment teatral în Cetatea de Scaun Suceava: Teatrul "Mihai Eminescu" Botoșani prezintă spectacolul "Apus de Soare"! FOTO

La Suceava are loc, timp de o săptămână, prima ediţie a Programului Ștefanian, proiect cultural care are drept scop punerea în valoare a patrimoniului cultural istoric construit în perioada domniei voievodului Ștefan cel Mare, dezvoltarea durabilă a turismului şi creşterea interesului pentru restaurarea şi protejarea monumentelor istorice.

Din acest proiect fac parte judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Bistriţa-Năsăud şi Alba, precum şi localităţile cu monumente ştefaniene din Republica Moldova şi Ucraina.

Programul Ștefanian:

24 iunie - ora 17, slujbă de pomenire a domnilor Moldovei, Cetatea de Scaun a Sucevei.

25 iunie - ora 9, slujbă religioasă în Muzeul Satului Bucovinean.
- ora 10.10, teatru pentru copii „Legenda Cetăţii Neamţului”, Cetatea de Scaun a Sucevei (spectacol al Teatrului pentru Copii și Tineret Vasilache Botosani)
- ora 15-16.30, Recital de pian, Johannes Onesciuc, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Cetatea de Scaun a Sucevei.
- ora 17, primirea mesajelor ctitoriilor ştefaniene, Cetatea de Scaun a Sucevei.
- ora 17.30, lansarea Vinului Domnesc al Cetăţii de Scaun a Sucevei.
- ora 18.40, Teatrul Mihai Eminescu Botoșani prezintă „Apus de Soare”, de Barbu Ștefănescu Delavrancea, în Cetatea de Scaun a Sucevei.
În paralel cu programul menţionat - transmisiune Live la Realitatea TV.

26 iunie - ora 18, Proiecţie film: „Fraţii Jderi”, Muzeul de Istorie.

27 iunie - ora14.30, Vernisajul expoziţiei Măsuri şi proporţii la Pătrăuţi. Aspecte geometrice ale ştiinţei şi artei construcţiei în Moldova Sfântului Ștefan cel Mare, Muzeul de Istorie.
- ora 18, Proiecţie film: „Ștefan cel Mare”, Muzeul de Istorie.

2 iulie – Slujbă religioasă la Mănăstirea Putna

În ziua de 25 iunie 2017, între orele 15-21, în cadrul Programului Ștefanian intrarea la evenimentele culturale de la Cetatea de Scaun a Sucevei este gratuită. Expoziţia permanentă va fi închisă din motive tehnice.


 

 

Teatrul Mihai Eminescu Botoșani încheie stagiunea 2016-2017 cu spectacolul "Apus de Soare", prezentat la Cetatea de Scaun a Sucevei duminică, 25 iunie, dar și miercuri, 28 iunie.

APUS DE SOARE, de Barbu Ştefănescu Delavrancea
Regia artistică - Marius Rogojinschi
Scenografia - Mihai Pastramagiu
Coregrafia - Victoria Bucun

​Distribuția:
Marius Rogojinschi
Cezar Amitroaei​​
​Daniela Bucătaru
Răzvan Amitroaei​​​
Andreea Popovici
Sorin Ciofu​​​
Irina Mititelu
Dragoş Radu​​​
Crenola Muncaciu
Mihai Donţu​​​
Narcisa Vornicu
Bogdan Muncaciu​​​
Silvia Răileanu
Mirela Nistor
Marius Rusu​​​
Lidia Uja
Florin Iftode​​​
Alin Gheorghiu​​​

Citeste si APUS DE SOARE botosanean la Suceava: Plecaciune, actori dumneavoastra!
Viforul lui Marius Rogojinschi insufleteste Cetatea de Scaun a Sucevei!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
754

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
71

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
296

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...