„Eroine” urcă pe scenă și în acest weekend

„Eroine” urcă pe scenă și în acest weekend

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de teatru, în acest sfârșit de săptămână, atât sâmbătă, cât și duminică, de la ora 18:00, pe scena Casei Tineretului, la spectacolul „Eroine”, după Publius Ovidius Naso.

Regia artistică, traducerea, adaptarea textului, aranjamentul muzical și scenografia sunt semnate de Andrei Măjeri, iar coregrafia este realizată de Victoria Bucun.

Din distribuție fac parte actrițele Alexandra Acalfoae, Dana Bucătaru, Crenola Muncaciu, Silvia Luca, Irina Mititelu, Lenuș Moraru, Ella Nistor, Gina Pătrașcu-Zamfirache și Lidia Uja.

„În noiembrie 2019, am descoperit, într-o librărie din Valencia, EROINELE poetului Ovidius. O colecție de scrisori de dragoste ale unor figuri feminine mitologice către bărbații lor, „eroii”. Doi ani și jumătate mai târziu, la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani, întâlnesc grupul perfect de actrițe pentru a pune în scenă, pentru prima oară în cariera mea, genul epistolar. Dar, mai ales, pentru a vorbi despre rănile iubirilor nedrepte. Într-un echipaj de 8+1, umăr la umăr, una lângă alta, ele își spun poveștile de iubire, chestionându-le, pe parcurs, dintr-o perspectivă critică. Spectacolul Eroine propune întreruperea unui parcurs nefast al istoriei dominante și al patriarhatului internalizat. Cele nouă eroine aruncă năvodul surorității peste cât mai multe alte eroine. Putem chestiona memoria culturală, doar punând-o în dialog cu schimbările societale. În barca noastră interogăm capacitatea unei femei de a trăi miza alteia. Vorbim despre regenerare, demnitate, refuz selectiv, empatie, politicile corpului, destin social și măsura în care ne definim prin persoana iubită. Unde? În larg, într-un spațiu securizant, acolo unde eroinele pot spune: Te văd, sora mea”, a spus despre spectacol regizorul Andrei Măjeri.

Spectacolul se desfășoară cu publicul pe scenă, așadar numărul de locuri este limitat la 52. Accesul în sală se face la ora 18:00.

Prețul unui bilet este de 30 lei și 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 - 21:00, la Casa Tineretului, de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 16:00, sâmbătă și duminică de la 16:00 la 18:00, și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
662

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1062

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
629

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...