Sala de festivităţi "George Holca" a găzduit proiectul "Eminescu – între mit şi realitate", coordonat de cadrele didactice membre ale comisiei metodice Limbă şi comunicare –Beatrice Păpădie, Mihaela Arhip, Geanina Cotoi şi Augustin Roșu - şi de profesor Cristina Roșu, care au încercat să ofere celor prezenţi în sală o oră captivantă de literatură, muzică și teatru.
Referatul "Erori necorectate", cuprinzând aspecte inedite despre naşterea şi moartea Poetului, a fost lecturat de Miruna Pelihaci, elevă în clasa a XII-a la Arte plastice, care a reuşit să capteze atenţia auditoriului prezentând informaţii de o reală valoare cuprinse în lucrările a doi autori: I. D. Marin – "Eminescu la Ipoteşti" şi Theodor Codreanu – "Dubla sacrificare a lui Eminescu". Aceştia sesizează faptul că, în multitudinea de studii despre marele poet se repetă, necontrolat, afirmaţii eronate, care se transmit din generaţie în generaţie. Ele apar şi în manualele şcolare, din păcate, fără vreo menţiune care să facă trimitere la faptul că există şi alte variante, alte ipoteze, unele bine argumentate de către oameni de cultură care şi-au dovedit de-a lungul timpului valoarea. Aceste informaţii au soarta de a rămâne mereu "erori necorectate.
Corespondenţa dintre Veronica Micle şi Eminescu a surprins publicul, elevii Cristian Midoune şi Eliza Jijie, de la clasa de Teatru a Liceului de Artă, lecturând o serie de scrisori trimise de Veronica "Eminului meu iubit" şi scrisorile de răspuns ale acestuia către "Îngerul meu blond".
Pentru a păstra publicul în capcana magică a clipelor de secol 19, poemul eminescian "Speranţa" a fost interpretat de Teodora Palade, vocal, acompaniată la chitară de Teodor Humă, de la secţia de Muzică, melodia fiind compoziţie proprie.
"Toţi suntem contemporanii lui Eminescu, pentru că El este etern". Acesta a fost mesajul Liceului de Artă "Ştefan Luchian", muzica, teatrul şi artele plastice reunindu-se pentru a reclama nevoia de Eminescu într-o lume din ce în ce mai prozaică.