Elevi, liceeni, studenți și adulți iubitori de frumos la "Dezvoltare muzicală pentru toți!"! FOTO

Elevi, liceeni, studenți și adulți iubitori de frumos la "Dezvoltare muzicală pentru toți!"! FOTO

Duminică, 21 mai, la Cercul Militar Botoșani s-a sărbătorit Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV). Activitatea intitulată "Dezvoltare muzicală pentru toți!" a fost susținută de prof. dr. Cătălina Constantinovici și a reunit participanți cu vârste diferite, de la 3 la 45 de ani.

Cei prezenți au fost întâmpinați de sonoritățile pianului din universul mozartian și au avut posibilitatea de a se exprima artistic, fiind inspirați de momente muzicale din creația compozitorilor Frédéric Chopin, Dmitri Șostakovici, Camille Saint-Saëns, Carl Orff. Într-o atmosferă dominată de melodie, ritm, creativitate, imaginație, mișcare, interactivitate, preșcolari, elevi, liceeni, studenți și adulți iubitori de frumos s-au bucurat de muzică, fiind dornici să socializeze și să comunice artistic.

Evenimentul, bazat pe ideea de dezvoltare muzicală, a fost conceput în scopul de a facilita accesul către muzica de factură clasică, și s-a realizat prin metodele școlii active muzicale, propuse de Emile-Jacques Dalcroze, Maria Montessori, Carl Orff.

Manifestarea a fost organizată de Asociația culturală Vis de Artist în parteneriat cu Cercul Militar Botoșani, pentru a promova conceptul și practica voluntariatului, pentru a valorifica potențialul uman existent la nivelul fiecărei comunități.






(Mai multe fotografii AICI)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
87

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
130

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
28

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...