Duminică se joacă „Angajare de Clovn”

Duminică se joacă „Angajare de Clovn”

„Angajare de Clovn”, o piesă despre sfârșitul unui Artist, se va juca duminică (n.r. 31 octombrie) pe scena de la Casa Tineretului, anunță actorii Teatrului „Mihai Eminescu”.

Astfel, cei care îndrăgesc arta teatrală și vor să se destindă de la monotonie sunt așteptați în sala de spectacole, respectând toate măsurile de protecție sanitară, începând cu ora 18:00.

Din distribuție fac parte Bogdan Muncaciu, Dragoș Radu, Alexandra Acălfoae și Volin Costin.

„Angajare de Clovn” este adaptată după Matei Vișniec, cu regia artistică semnată de Ion Sapdaru, coregrafia și costumele sunt asigurate de Victoria Bucun, respectiv Alina Dincă.

„Un Artist, ca tot omul, e supus vremurilor și e contribuabilul lui Cronos. Și vine o vreme când Apollo își predă soldatul credincios din oblăduirea sa în mâna titanului cu secera. Iar spectatorul devotat care ieri îl diviniza pe Marele Artist, azi își coboară jenat privirea spre pământ recunoscând astfel trădarea. O, privitorule, ce-ți schimbi mereu idolul! Spectacolul nostru, inspirat de pătrunzătoarea piesă a lui Matei Vișniec, e o poveste despre amurgul nu tocmai grandios al Artistului, atunci când sufletul râvnește iar trupul nu mai poate. Ultima festă pe care o trăiește un Artist este trădarea propriului corp, acel instrument divin dăruit pentru a încânta publicul devine în final povara cea mai grea, cea mai nesuferită, cea mai frustrantă. Piesa e povestită aproape fără replici, căci și verbul bătrânului Artist suferă transformări păstrând canavaua fină a autorului. „Angajare de clovn” e un eseu despre sfârșitul unui Artist”, afirmă Ion Sapdaru.

Biletele se pot cumpăra de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri, între orele 08:00 – 21:00, dar și de la Casa Tineretului de pe Bulevardul Mihai Eminescu, de marți până vineri, în intervalul orar 12:00 – 16:00, iar de sâmbătă până duminică de la 16:00 la 18:00.

Iar on-line se pot achiziționa de pe site-ul eventbook.ro.

Prețul întreg al unui bilet este de 30 de lei, însă elevii, studenții și pensionarii îl pot cumpăra cu 15 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
602

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
907

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
433

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...