Două spectacole de excepție și de neratat, prezentate de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” în această săptămână

Două spectacole de excepție și de neratat, prezentate de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” în această săptămână

În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminsecu” invită publicul la vizionarea a două spectacole minunate: „O noapte furtunoasă”, de I.L Caragiale și „Zăpezile de altădată”, de Dumitru Solomon.

Spectacolul „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, va fi prezentat sâmbătă, 27 februarie, începând cu ora 18:00, la Casa Tineretului. Regia artistică este asigurată de George Șfaițer, iar scenografia de Mihai Pastramagiu.

Din distribuție fac parte actorii: Cezar Amitroaei (Jupân Dumitrache), Bogdan Muncaciu (Nae Ipingescu),  Silvia Răileanu (Veta), Petronela Loredana Chiribuță (Zița), Dragoș Radu (Rică Venturiano), Florin Aionițoaei (Chiriac) și Raoul Alexis Ipate (Spiridon).

„Caragiale și iubirea”, acesta este semnul sub care am considerat necesar să îl recitesc pe marele dramaturg.

Am plecat de la gândul că fiecare om poate iubi adevărat, onest. Nici personajele lui Caragiale nu cred că se abat de la acest precept. De  aceea mi-am dorit ca Veta și Chiriac să se iubească frumos și cinstit, Rică și Zița să formeze „o celulă de bază a societății, familia”, chiar și Ipingescu are gânduri tandre față de Zița, gânduri pe care nu le dezvăluie.

Iubirea de mahala poate fi la fel de frumoasă ca și cea din înalta clasă. Nimic nu poate să împiedice ca doi oameni să se iubească. Frumusețea redescoperirii lui Caragiale sub forma umană, lăsând deoparte șarja umoristică, m-a tentat în montarea acestui text atât de cunoscut. Am vrut să arăt și o altă „față” a dramaturgului.

„O noapte furtunoasă”, un text și un spectacol dedicat relației umane firești, calde, fără ocolișuri”. (George Șfaițer, regizorul spectacolului).

Duminică, 28 februarie 2021, începând cu ora 18.00,  la Casa de Cultură a Tineretului, publicul este invitat la spectacolul „Zăpezile de altădată”, după Dumitru Solomon.

 

Regia este asigurată de Lorena - Petronela Chiribuță, scenografia îi este atribuită lui Mihai Pastramagiu, asistent regie – Bogdan Muncaciu, iar concept video – Ovidiu Elvald.

Din distribuție fac parte actorii: EL (VLAD): BOGDAN MUNCACIU, EA (NATALI): LORENA PETRONELA CHIRIBUŢĂ, STATUIA/MAMA: CRENOLA MUNCACIU, EL/EA: VIDEO-PROIECŢIE: BOGDAN MUNCACIU; DANIELA RUDEI.

„Spectacolul „Zăpezile de altădată” este o ilustare a realităţii cotidiene - a singurătăţii în doi, dar şi a dorinţei de regăsire şi întregire prin el sau ea într-o poveste nemuritoare de iubire. Ne vorbeşte despre fiecare dintre noi aşezaţi de Soartă, Destin, Dumnezeu în faţa iubirii şi a neiubirii.

Ne vorbeşte despre singurătate, doi şi mai ales despre amintirea a ceea ce cândva a însemnat apropiere, tandreţe şi promisiunea unei iubiri eterne. Dialogul celor doi peste 11 ani de rutină, rugină şi oboseală fizică dar şi sufletească este presărat cu un comic de situaţie inevitabil într-un cuplu în care efervescenţa vieţii şi a iubirii s-a stins ca un vulcan, s-a destrămat ca o pânză de paianjen.

Rămâne însă posibilitatea regăsirii şi a recompunerii acelor bucăţi de suflet şi de sentimente care să depăşească limita umană şi să contrazică vocea Destinului. Dacă cele două personaje Vlad şi Natali pot depăşi condiţionarea vieţii printr-o simplă îmbrăţişare şi un Te Iubesc... rămâne de văzut”. ( Lorena-Petronela Chiribuţă)

Prețul unui bilet este de 30 lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, prețul unui bilet fiind de  15 lei

Biletele se găsesc la Casa Tineretului, din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, telefon 0231 .510. 970 sau online, accesând următorul link: 

https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

Program: 10.00 – 18.00, de miercuri până vineri, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 15.00 – 18.00.



 

 

Spune-ne opinia ta