Spectacole pentru toate vârstele la Teatrul „Vasilache”, în cursul acestei săptămâni

Spectacole pentru toate vârstele la Teatrul „Vasilache”, în cursul acestei săptămâni

În această săptămână, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, invită publicul botoșănean la vizionarea a două spectacole dedicate copiilor și adolescenților: „Fram, ursul polar” și „Pupăza din tei”.

Spectacolul „Fram, ursul polar”, după Cezar Petrescu, poate fiz vizionat după următorul program:

-  joi, 25 februarie şi vineri, 26 februarie 2021, începând cu ora 18:00

- sâmbătă, 27 februarie şi duminică, 28 februarie 2021, începând cu ora 11:00.

Regia artistică este asigurată de Toma Hogea, scenografia îi este atribuită lui Mihai Pastramagiu, asistent regie - Mihaela Ștempel, mişcare scenică - Victoria Bucun, iar de muzică se ocupă  Radu Sanduloviciu.

Fotografiile au fost realizate de  Ghenadie Prisăcaru, iar înregistrările au fost făcute în studioul de înregistrări ELEKTRA – Virgil Prispian.

Din distribuţie fac parte actorii: Oana Asofiei, Florin Iftode, Alin Gheorghiu, Marius Rusu, Andrei Iurescu, Andreea – Elena Popovici, Mihaela Ştempel / Renata Voloșcu, Adelina Cojocariu, Pavel Petrași.

 «„Fram, ursul polar” este o poveste, din lumea circului, dorită și mult așteptată de copii. Transpunerea scenică aduce, pe scena Teatrului „Vasilache”, un spectacol plin de culoare, cu o muzică originală deosebită, cu actori, cu păpușari desăvârșiți, cu numere de pantomimă, specifice lumii/arenei circului, cu momente coregrafice de excepție și cu actori – păpușari care ating nivelul și măiestria textului.

Spectacolul „Fram, ursul polar” aduce la rampă o multitudine de „ingrediente” specifice artei păpușărești: actorie, muzică, dans, mânuire păpuși (tip wayang și tip bunraku) și, nu în ultimul rând, o bună dispoziție și o plăcere reală a jocului din partea actorilor.

„Fram, ursul polar” este un spectacol pentru toate vârstele: copii (preșcolari și școlari mici), educatori, părinți și bunici!» (Toma Hogea, regizor artistic)

Spectacolul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani iar prețul unui bilet este de 12 lei. 

Spectacolul „Pupăza din tei”,  după Ion Creangă, prezentat în cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret, este programat pentru ziua de sâmbătă, 27 februarie 2021, cu începere de la ora 18:00.

Spectacolul este realizat de Ion Sapdaru. Scenografia  este semnată de Cătălin Târziu, coregrafia îi aparţine Victoriei Bucun, coloana sonoră este asigurată de Ion Sapdaru, iar fragmentele muzicale de Constantin Lupu.

În distribuția spectacolului îi puteţi vedea pe actorii : Pavel Petraşi, Adelina Cojocariu, Andreea-Elena Popovici, Renata Voloşcu, Andrei Iurescu, Andrei Bordianu şi Cosmin Tanasă.

 „Această piesă este o adaptare după celebrul  roman autobiografic al lui Ion Creangă „Amintiri din copilărie”. Sunt peripeţiile personajului Nică, care are un plan: să fure pupăza din tei şi s-o vândă în iarmaroc. Povestea se axează pe conflictul dintre Nică şi pupăză, povestită şi jucată cu mult umor”. (Ion Sapdaru, regizor artistic)

Spectacolul se adresează tinerilor, iar prețul unui bilet este de 15 lei.

Biletele sunt puse în vânzare în ziua şi la locul desfăşurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu o oră înaintea începerii acestuia. Numărul maxim de locuri în sala Teatrului „Vasilache” este de 51. Nu se fac rezervări la spectacole, locurile se alocă în ordinea sosirii spectatorilor, respectiv a intrării acestora în sală.

 Spectatorul, prin achiziţionarea biletului de intrare la spectacol, acceptă condiţiile de desfăşurare a acestuia, respectiv: măsurarea temperaturii, portul măştii, precum şi respectarea distanţării sociale.


 

 

Spune-ne opinia ta