Doliu în teatrul românesc, s-a stins marele actor Costel Constantin!

Unul dintre cei mai importanți actori ai României a încetat din viață astăzi, la vârsta de 82 de ani.

Doliu în teatrul românesc, s-a stins marele actor Costel Constantin!

Costel Constantin se retrăsese de pe scenă în iunie 2023, motivul fiind legat de faptul că ajunsese la o vârstă înaintată, după 60 de ani de activitate.

Costel Constantin a făcut parte dintr-o generație de actori de excepție, fiind bun prieten inclusiv cu regretatul Amza Pellea.

”Cu adâncă tristețe anunțăm trecerea la Veșnicie a marelui actor COSTEL CONSTANTIN, un coleg minunat, un artist desăvârșit, cu o lungă și o prodigioasă carieră atât în teatru, cât și în film, cu zeci de roluri memorabile!”, este anunțul Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București.

Costel Constantin s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galați.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesor Beate Fredanov, în 1964. Printre rolurile sale celebre se numără aparițiile pe scena Teatrului Național din București, unde a colaborat cu regizori de renume și a interpretat personaje dintr-o gamă variată de piese clasice și contemporane.

A debutat pe scena Teatrului Național București în 1970, cu rolul Nick din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee.

A jucat în zeci de piese, printre care se numără Săptămâna patimilor de Paul Anghel, Regele Lear de William Shakespeare, Năpasta, O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, Alexandru Lăpușneanu de Virgil Stoenescu, Azilul de noapte de Maxim Gorki, Apus de soare de Barbu Ștefănescu Delavrancea, Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Crimă pentru pământ după Dinu Sararu, Sâmbătă, duminică, luni de Eduardo De Filippo, Sinucigasul de Nikolai Erdman.

Ultima oară a putut fi văzut pe scenă în iunie 2023, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, un rol remarcabil, pe care l-a însuflețit în peste 200 de reprezentații de-a lungul a zece ani.

Dumnezeu să-l aibă în paza Sa! Condoleanțe familiei!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevi din Botoșani premiați la un concurs de matematică în Suceava!

astăzi, 08:59
58

Colegiul Tehnic din Rădăuți a găzduit, în luna mai, ediția a XXIII-a Concursului Interjudețean de Matematică „Spiru Haret”, una dintre cele mai renumite competiții susținute...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (306)

astăzi, 08:29
41

A apărut reista “Epigrama” nr. 108 / 2024. Încă din editorial, George Corbu, preşedintele UER, o declară “revistă de cultură a epigramei”, ceea ce este evident pent...

Calendar Ortodox: Astăzi îi cinstim pe Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sfântul Ierarh Tihon, Episcopul Amatundei

astăzi, 08:12
23

Când a aflat aceasta, tatăl său s-a necăjit şi s-a mâniat, certându-l pe Tihon, dar el, insuflat fiind de Duhul Sfânt, i-a zis tatălui său: „De ce te mâhneşt...