„Copiii stau în camera lor”, lecție de engleză la Teatrul „Vasilache”

Actorii Teatrului „Vasilache” vă invită vineri, 29 aprilie 2022, ora 18:00, la Studioul De Teatru Pentru Tineret să vizionați spectacolul „Copiii stau în camera lor”, adaptare de Lenuş – Teodora Moraru după Natasa Tanská.

Regia artistică este semnată de Lenuş - Teodora Moraru, scenografia de Gelu Rîşca și muzica este compusă de Toma Rîşca.

Din distribuție fac parte Irina Mititelu şi Denisa Dutcovschi, studentă la UNATC I. L. Caragiale.

«Inocența, bunăvoința și generozitatea copiilor pot cădea pradă ușor adulților care se iubesc pe ei înșiși uneori mai mult decât pe proprii copii. Inocența, bunăvoința și generozitatea copiilor devin uneori arme într-un război absurd al părinților. Copiii trebuie să rămână cuminți ca să nu deranjeze infatuarea și minciuna adulților. Profesorii sunt niște super-eroi. Puterea lor nevăzută nu este citirea gândurilor sau mutarea munților ci abilitatea de a citi semne ale vieții ascunse ale copiilor. Sunt mai puternici și decât părinții dacă aceștia se copilăresc inutil și se joacă cu viața copiilor lor. Pe lângă informații, profesorii buni mai predau ceva inestimabil dar uneori foarte ușor de neglijat: prețuirea curată și sinceră a vieții. Ai întâlnit un astfel de profesor? Sigur că da, dar e foarte posibil să nu fi băgat de seamă pentru că atenția sa este atât de discretă, încât te vindecă fără să simți (o altă super-putere). Cu un astfel de profesor se întâlnește Miruna la o lecție de engleză. Ce va învăța în afară de verbe și cuvinte, rămâne să descoperi la spectacolul „Copiii stau în camera lor”», a declarat Lenuş - Teodora Moraru, regizor artistic.

Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți, iar pentru elevi și studenți este de 15 lei.

Spectacolul „Copiii stau în camera lor” a avut premiera pe 17 decembrie 2018 și nu a fost o reprezentație teatrală, ci o Gală a Excelenței în Arta Spectacolului. Triada Irina Mititelu-actriță, Lenuș Teodora Moraru, regizor și Gelu Rîșca, scenograf au oferit publicului un regal teatral în care au strălucit și doi tineri adolescenți, Denisa Dutcovschi în rolul „Miruna” și Toma Rîșca, autorul muzicii. 

Un spectacol „altfel” cu o distribuție ce a reunit pe aceeași scenă un profesionist de marcă alături de un debutant. Un risc pe care și l-au asumat atât actrița Irina Mititelu, rolul profesorului de engleză, cât și regizorul Lenuș Teodora Moraru. Nu se întâmplă prea des, pentru că puțini actori acceptă, la fel de puțini regizori îndrăznesc să încerce această formulă. În cazul de față a fost o rețetă de succes.

Deosebită a fost și viziunea regizorală: acorduri muzicale în deschidere (amintind uvertura de la operă), secvențe-tablou, asemeni unui intermezzo în care unul dintre personaje explica/concluziona ceea ce publicul a înțeles sau ar fi trebuit să înțeleagă.

Toate acestea într-un decor în tonuri de alb, au creat atmosfera necesară captării atenției spectatorilor pentru a-i face să fie parte din spectacol.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șosele cu bucluc pentru șoferii botoșăneni. „Se pregătește să devină un crater” / „Nu există zi dată de la Dumnezeu să nu sun” (foto, video)

Monday, 30 September 2024

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local pentru luna septembrie, Eugen Țurcanu, ales local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a avut o interpelare...

S-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Vămii! (foto, video)

Monday, 30 September 2024

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a semnat în cadrul ședinței de plen de luni, 30 septembrie, contractul de finanțare din fonduri europene a lucrărilor de mode...

S-a votat! Consilierii au fost de acord cu scoaterea șinelor de tramvai din Botoșani! (foto, video)

Monday, 30 September 2024

Șoferii pot răsufla ușurați de astăzi. Primul pas pentru ca șinele de tramvai din municipiul Botoșani să dispară a fost făcut. Luni la amiază, în ședința ordinară aferentă luni...