Spectacole reluate la Teatrul „Mihai Eminescu”, după sărbătorile Pascale. Sâmbătă se joacă „Ivan Turbincă”

După câteva zile de pauză cu ocazia sărbătorilor Pascale, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” revin pe scenă cu spectacolul „Ivan Turbincă”, de Ion Creangă.

Piesa va fi pusă în scenă sâmbătă, de la ora 18:00.

Spectacolul „Ivan Turbincă" este o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru, după unul dintre cei mai importanți scriitori clasici români, Ion Creangă. Povestea este transformată dintr-un basm într-o metaforă a destinului uman, dar mai ales, o meditație pe tema relației omului cu moartea. Dorința protagonistului de „a opri timpul" se izbește inevitabil de perspectiva unei veșnicii plictisitoare şi chinuitoare deopotrivă, astfel încât finitudinea existenței umane devine o binecuvântare refuzată de divinitate. Episoadele de meditaţie filosofică sunt alternate cu multiple momente specifice folclorului românesc.

Astfel, sunt înserate dansuri tradiționale, care sunt susținute de muzica populară, specifică mai ales zonei din care provine teatrul nostru. De asemenea sunt folosite elemente din teatrul cu măști, tradiție care aparține patrimoniului național românesc.

Regia este semnată de Ion Sapdaru, scenografia de Mihai Pastramagiu, coregrafia este realizată de Victoria Bucun și măștile sunt confecționate de Gelu Rîșca.

Din distribuție fac parte actorii Bogdan Horga, Andreea Moţcu, Alexandra Acalfoae, Mirela Nistor, Petronela Chiribuţă, Silvia Răileanu, Bogdan Muncaciu, Cezar Amitroaei, Florin Aioniţoaei, Gheorghe Frunză, Alexandru Dobinciuc și Răzvan Amitroaei.

Prețul unui bilet este de 30 lei, iar 15 lei este pentru elevi, studenți și pensionari.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00, la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu, de la ora 12:00 la ora 16:00, de marți până vineri, sâmbătă și duminică de la 16:00 la 18:00, și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șosele cu bucluc pentru șoferii botoșăneni. „Se pregătește să devină un crater” / „Nu există zi dată de la Dumnezeu să nu sun” (foto, video)

Monday, 30 September 2024

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local pentru luna septembrie, Eugen Țurcanu, ales local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a avut o interpelare...

S-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Vămii! (foto, video)

Monday, 30 September 2024

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a semnat în cadrul ședinței de plen de luni, 30 septembrie, contractul de finanțare din fonduri europene a lucrărilor de mode...

S-a votat! Consilierii au fost de acord cu scoaterea șinelor de tramvai din Botoșani! (foto, video)

Monday, 30 September 2024

Șoferii pot răsufla ușurați de astăzi. Primul pas pentru ca șinele de tramvai din municipiul Botoșani să dispară a fost făcut. Luni la amiază, în ședința ordinară aferentă luni...