Concurs destinat tinerilor menit să promoveze județul Botoșani și personalitățile lui marcante

Concurs destinat tinerilor menit să promoveze județul Botoșani și personalitățile lui marcante

Concursul ”BOTOȘANI – POVESTEA ARTEI ȘI A CULTURII” se desfășoară în cadrul proiectului cu același nume organizat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani în parteneriat cu Palatul Copiilor Botoșani, pentru tineri cu vârsta cuprinsă  între 14 – 19 ani din județul Botoșani.

Tema concursului este cunoașterea și promovarea județului Botoșani și a oamenilor de seamă care provin din județul Botoșani.

Prin momentele prezentate în concurs, tinerii participanți vor cunoaște mai bine istoria locală, vor promova județul Botoșani și oamenii de seamă care provin din acest județ.

Proiectul se constituie și într-o rampă de lansare a unor tineri talentați și valoroși, care pot, la rândul lor, să facă cinste județului din care provin.

Denumirea și sigla concursului au fost create de firma CASA PÂINII S.R.L. și puse la dispoziție organizatorilor, în vederea promovării județului Botoșani.

Calendarul de organizare al concursului ”BOTOȘANI - POVESTEA ARTEI ȘI A CULTURII” este:

1. 28 mai  - 8 iunie 2021 - Înscrierea individuală a tinerilor între 14-19 ani, pentru participarea la una din cele 7 secțiuni. Pentru înscriere se va utiliza formularul  https://forms.gle/KrgK3yWTW8F6Myey5

2. 9 iunie – 10 iunie 2021 - Centralizarea înscrierilor și transmiterea către participanți a datelor și locațiilor de desfășurare a concursului, pe secțiuni programarea fiind făcută în zile diferite.

3. 12 iunie – 20 iunie 2021-  Organizarea concursului pe cele 7 secțiuni, premierea fiind realizată la fiecare concurs în parte. Excepție fac secțiunile pictură și fotografie, la care lucrările se transmit în perioada 9 iunie -17 iunie 2021.

Premiile concursului

Se vor acorda individual locurile I, II, III pentru fiecare secțiune.

Premiile vor consta în obiecte, în valoare de: 200 lei – premiul I, 150 lei – premiul al II-lea, 100 lei – premiul al III-lea, fiind asigurate de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani.

Toți concurenții vor primi diplome de participare, diplome care vor fi ridicate de la sediul organizatorului. 

Juriul, pentru fiecare secțiune, poate hotărî neacordarea de premii. În acest caz comisia de organizare poate acorda premii speciale,  pentru cele mai originale și adaptate la temă, momente.

Desfășurarea concursului

Concursul ”BOTOȘANI - POVESTEA ARTEI ȘI A CULTURII” se organizează pe 7 secțiuni: muzică vocal-instrumentală, pictură-grafică-artă decorativă, dans popular, dans modern, estradă, informatică, fotografie. Fiecare secțiune are propriul regulament.

Participarea la concurs este condiționată de:

-   încadrarea în limitele de vârstă menționate;

-   completarea formularului de înscriere în  concurs   https://forms.gle/KrgK3yWTW8F6Myey5

- completarea, semnarea și transmiterea declarației de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal(pentru participanții între 14-16 ani este necesară și semnătura unuia dintre părinți), scanată sau fotografiată;

- posibilitatea de a ridica personal premiul, de a semna lista de participanți și procesul verbal de premiere.

Participarea tinerilor este gratuită, nu se percep nici un fel de taxe.

Evaluarea concursului:

- Concurenții poartă întreaga răspundere asupra momentelor și lucrărilor prezentate la concurs. Aceștia trebuie să se asigure că acestea se încadrează în tema concursului, nu încalcă dreptul persoanelor la proprietate fizică sau intelectuală, la propria imagine sau la intimitate. Simpla înscriere la concurs înseamnă asumarea și acceptarea oricăror consecințe ce pot decurge din publicarea lucrărilor respective.

- Indiferent de secțiunea aleasă, lucrările înscrise în concurs nu vor promova violența, sexul, discriminarea etnică sau socială. Lucrările care vor încălca această condiție vor fi respinse  automat. Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru astfel de lucrări și nu poate fi, sub nici o formă făcut responsabil pentru aceste consecințe.

- Pentru fiecare secțiune va exista o comisie de jurizare, evaluarea făcându-se separat, în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute.

- Deciziile juriului sunt definitive și fără drept de contestație.

Detalii despre regulamentul concursului se pot obține accesând următorul link: https://e-tineretbotosani.ro/concursul-multidisciplinar-pentru-tineri-botosani-povestea-artei-si-a-culturii.html

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta