Ce spectacole vor fi puse în scenă, săptămâna aceasta la Teatrul „Vasilache”

Ce spectacole vor fi puse în scenă, săptămâna aceasta la Teatrul „Vasilache”

În această săptămână, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” invită publicul la vizionarea a două spectacole minunate:  „Povestea peştişorului de aur”, după Aleksandr Sergheevici Pușkin și „Etichete”, după John Hughes.

În zilele de joi, 27 mai și vineri, 28 mai, cu începere de la ora 18:00, iar sâmbătă, 29 mai și duminică, 30 mai, de la ora 11:00, publicul este invitat la Teatrul „Vasilache” la vizionarea spectacolului „Povestea peștișorului de aur”.

Regia artistică, dramatizare şi adaptare scenică sunt asigurate de Marius Rogojinschi, iar scenografia şi costumele sunt realizate de Mihai Pastramagiu.

 Din distribuţia spectacolului fac parte actorii:  Cosmin Tanasă, Adelina Cojocariu, Pavel Petraşi, Oana Asofiei.    

Un pescar trăia împreună cu soţia sa la marginea unui lac. Sinceri sa fim pescarul nu prea avea noroc la pescuit, iar din cauza asta şi a sărăciei în care trăiau, nevasta lui era mereu nemulţumită şi-i făcea viaţa un chin. Bietul pescar era disperat. Dar într-o zi îi veni şi lui norocul: prinse un peşte fermecat care putea îndeplini oricare trei dorinţe ar fi fost ele. Era peştişorul de aur. Milos, la rugămintea peştişorului de a-i da drumul înapoi în apă, pescarul îi îndeplini dorinţa şi-l eliberă. Drept recunoştinţă peştişorul îi promise că-i va îndeplini trei dorinţe.

Aflând soţia pescarului de norocul ce dădu peste ei, îşi puse soţul să-i ceară peştişorului de aur să-i îndeplinească doar pentru ea cele trei dorinţe până când ajunse să trăiască într-un palat fiind regină, iar pe bietul pescar îl alungă în lumea largă, singur şi întristat.

Cum vor îndrepta peştişorul de aur şi pescarul toate nedreptăţile afurisitei de soţii veţi afla urmărind în această săptămână spectacolul „Povestea peştişorului de aur” de Aleksandr Sergheevici Puşkin

 Preţul unui bilet este de 12 lei.

STUDIOUL DE TEATRU PENTRU TINERET al Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” prezintă sâmbătă, 29 mai 2021, cu începere de la ora 18:00, spectacolul  „Etichete”, adaptare de Ilinca Anamaria Prisăcariu, după John Hughes.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii (în ordinea apariției): BRIANNE - Mălina Corduneanu, CLAIRE - Denisa Dutcovschi, ANDREW - Teofil Bozian, ALLISON - Darina Știr, JOHN - Toma Rîșca, D-na VERNON - Anastasia Șoptică, MARGARET - Andreea Onișoru.

Coordonatori: Lenuș Moraru și Gelu Rîșca.

Spectacolul se adresează tinerilor cu vârsta peste 14 ani., iar prețul unui bilet este de 15 lei.

Sunt doar o tocilară pentru că învăț toată ziua? Sunt doar o ciudată pentru că felul meu de a mă îmbrăca rimează cu o băbuță hipster ieșită din SH? Sunt doar o prințesă fiindcă am banii lui tata și îmi permit orice? Sunt doar un sportiv fiindcă merg la sală și am mușchi? Sunt doar un copil problemă care răspunde profilor și bea la party-uri? Dincolo de impresii, dorințe, aprecieri, dincolo de etichetările altora care îți impun ce să fii, știi cine ești?

Răspunsul la aceste întrebări și multe altele le poți afla urmărind spectacolul „Etichete”. Sau poți să găsești alte întrebări.

Biletele sunt puse în vânzare în ziua şi la locul desfăşurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu o oră înaintea începerii acestuia. Numărul maxim de locuri în sala Teatrului „Vasilache” este de 84, dacă rata de incidență în municipiul Botoșani este sub 1,50 ‰ de locuitori.  Nu se fac rezervări la spectacolele organizate la sediu, locurile se alocă în ordinea sosirii spectatorilor, respectiv a intrării acestora în sală.

Vă rugăm să citiţi regulamentul cu măsurile ce se impun a fi respectate la spectacole!

Spectatorul, prin achiziţionarea biletului de intrare la spectacol, acceptă condiţiile de desfăşurare a acestuia, respectiv: măsurarea temperaturii, portul măştii, precum şi respectarea distanţării sociale. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(Foto) Talentata Sofia Țurcanu, micuța botoșăneancă ce promite un viitor strălucit în muzică

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1047

Sofia Olivia Țurcanu are 11 ani și este elevă în clasa a V-a a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, la clasa de vioară, iar de la vârstă de 5 ani studiază c...

DSP: Rata de infectare cu Covid-19 în municipiul Botoșani, aproape de pragul de 9 cazuri la mia de locuitori

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1991

În ultimele 24 de ore, 187 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, potrivit statistici furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.82 dintre aceștia sunt din m...

Cele două minore dispărute vineri seară, identificate de polițiștii botoșăneni

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1811

Cele două adolescente dispărute vineri seară de la domiciliu au fost identificate de polițiști pe raza municipiului Botoșani.Este vorba despre Ionescu Andreea Diana, în vârstă d...