Concert simfonic la final de săptămână. Spectacolul va fi dirijat de Bogdan Chiroșcă

Filarmonica „George Enescu” din Botoșani invită melomanii, vineri, de la ora 18:30, la un concert simfonic sub bagheta dirijorului Bogdan Chiroșcă.

Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar din programul artistic se vor evidenția Uvertura „Egmont”, op. 84, de Ludwig van Beethoven și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68, de Johannes Brahms.

Bogdan Chiroșcă a absolvit în anul 1994 Liceul de Arte „Ștefan Luchian" din Botoșani, la Secția de interpretare muzicală (pian), clasa profesorului Adrian Moroșanu.

A urmat apoi Facultatea de Interpretare Muzicală „George Enescu" din Iași, Secția Pian, la clasa profesorului Ioan Welt, pe care a absolvit-o în anul 1999, parcurgând apoi și cursurile Facultății de Compoziție, Muzicologie, Pedagogie muzicală și Teatru din Iași, specializările compoziție și dirijat orchestră, clasa profesorilor Vasile Spatarelu și Corneliu Calistru, în anul 2004.

A absolvit mastercursul de dirijat orchestra cu Enrique Garcia Asensio, în cadrul celui de-al treilea Festival „Sergiu Celibidache" de la Iași.

În prezent este doctorand în muzică (compoziție) și lector universitar la Facultatea de Compoziție, Muzicologie, Pedagogie muzicală și Teatru, catedra de armonie din cadrul Universității George Enescu din Iași, și dirijor la Opera Națională din Iași.

A mai activat și ca profesor de orchestră la Colegiul National „Octav Băncilă" din Iași (2001-2007). A susținut concerte și spectacole cu orchestra Operei Naționale Române din Iași și a Conservatorului „George Enescu" Iași, a concertat ca solist cu Filarmonicele din Iași și Botoșani, a susținut recitaluri, a apărut în emisiuni la radio și la televiziune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bugetul local al municipiului Botoșani a fost modificat, de unde se iau bani și ce instituții primesc majorări! (foto)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară de luni, 30 septembrie, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local al municipiului, a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integ...

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

Tuesday, 1 October 2024

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...