Concert de excepție al Filarmonicii „George Enescu”. Violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena de la Sindicate

Concert de excepție al Filarmonicii „George Enescu”. Violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena de la Sindicate

Violonistul Alexandru Tomescu revine la Botoșani în cadrul unui concert de excepție al Filarmonicii „George Enescu”, ce va avea loc vineri seară, de la ora 18:30.

Pe afișul Filarmonicii sunt prezentate două nume de o importanță internațională. Pe lângă Alexandru Tomescu, pe scenă va urca și dirijorul Matei Pop.

Alături de instrumentiștii botoșăneni, Alexandru Tomescu va interpreta Concertul pentru vioară și orchestră în re major, op. 61, de Ludwig van Beethoven, programul fiind completat de Capriciul spaniol, op. 34, de Nikolai Rimski-Korsakov.

Din păcate, din cauza pandemiei de Covid-19, publicul meloman nu a putut să se bucure atât de mult de concertele de la Casa Sindicatelor, multe dintre ele fiind anulate.

„Din punct de vedere pandemic este destul de clar. Concertul se poate desfășura doar cu capacitate de 30%, iar accesul va fi permis doar celor care vor prezenta certificatul verde”, a declarat Liviu Sorinel, impresarul Filarmonicii „George Enescu”.

Cât despre viitoarele spectacole, impresarul orchestrei a adăugat faptul că nu se poate pronunța în această privință, deoarece evoluția pandemiei influențează și programul Filarmonicii.

Potrivit acestuia, intrarea în sala de spectacol se face cu o oră înainte de începerea concertului. Liviu Sorinel a mai completat că „biletele nu s-au vândut fizic înainte, au fost făcute doar rezervări telefonice momentan. În funcție de fiecare cum sosește așa se va lua loc în sală”.

Dirijorul Matei Pop este un nume cunoscut și apreciat de botoșăneni, fiind mereu răsplătit cu ropote de aplauze pentru evoluțiile sale alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu și mereu ridicând spectatorii în picioare.

Matei Pop este dirijor, compozitor, dar și profesor la Academia Națională de Muzică din Cluj-Napoca, instituție de învățământ superior pe care el însuși a absolvit-o în 2005, ca șef de promoție. Este deseori invitat la pupitrul orchestrelor filarmonice din țară și de peste hotare.


Violonistul Alexandru Tomescu este un artist apreciat de iubitorii de muzică clasică, în special de botoșăneni, deoarece artistul este strâns legat de județ prin implicarea atât a sa, cât și a părinților săi. Andrei Tomescu și Mihaela Tomescu sunt reprezentanți ai Fundației „Remember Enescu” din București, iar aceștia au contribuit prin educarea elevilor de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, prin acțiuni de tip Master Class.

Vioara lui Tomescu a răsunat mai mult, în ultima vreme, la Mihăileni, acolo unde artistul a înființat Academia de Muzică și Arte Vizuale „George Enescu”, prin Fundația pe care o conduce.

Violonistul a obținut în septembrie 2017 dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder – Voicu 1702. Face parte din categoria celor mai valoroși violoniști români, acesta cântând chiar și pe vioara lui Paganini, fiind aplaudat în țară, dar și peste hotare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1151

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
586

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...