Calendar Ortodox: Sf. Sfinţit Mucenic Ierotei, Episcopul Atenei

Calendar Ortodox: Sf. Sfinţit Mucenic Ierotei, Episcopul Atenei

Sfântul Ierotei era din Atena şi a fost unul din cei nouă sfetnici ai Areopagului, adică făcea parte din sfatul cetăţii. Sfântul Apostol Pavel a fost acela care i-a insuflat Sfântului Ierotei dragostea faţă de învăţătura evanghelică şi tot el l-a botezat în numele Prea­sfintei Treimi şi l-a aşezat apoi episcop în Atena.

Sfântul Ierotei a fost, deci, primul Episcop al Atenei. La rândul său, Sfântul Ierotei a fost învăţător neostenit Sfântului Mucenic Dionisie Areopagitul, căruia multe povăţuiri i-a oferit pe calea înţelegerii dreptei credinţe, adusă de Mântuitorul Iisus Hristos spre mântuirea şi înnoirea lumii, scrie ziarullumina.ro.

Despre Sfântul Ierotei se mai ştie că la Adormirea Maicii Domnului în Ghetsimani, chiar dacă soborul Sfinţilor Apostoli era de faţă, totuşi Sfântul Ierotei s-a învrednicit, în numele tuturor, să facă început cântărilor la prohodirea celei Preacurate. Şi era Sfântul Ierotei cu totul înstrăinat şi îndepărtat cu sufletul de cele pământeşti, iar lucrurile acestea erau cunoscute de toţi oamenii, căci acest sfânt era cu adevărat cinstitor de Dumnezeu şi cuprins de dumnezeiască râvnă.

Deci, vieţuind în chip bineplăcut Domnului şi bucurând cu faptele sale minunate pe îngerii din ceruri, s-a mutat în pace la cereştile lăcaşuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ordin de protecție emis de polițiști, după ce o tânără a fost amenințată și lovită de propria mamă

astăzi, 13:55
151

S-a întâmplat în județul vecin. Tânăra s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Rădăuți, din județul Suceava, și a sesizat faptul că vineri, în jurul orei 2...

Sărbătoare cu sute de creștini: Icoana la care mama lui Enescu s-a rugat pentru a zămisli un prunc (fotogalerie)

astăzi, 11:02
450

Sâmbătă, 23 septembrie, la Mănăstirea Gorovei a fost sărbătorită Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul si icoana făcătoare de minuni aflată la acest așezamânt monahal....

Avertismentul unui cunoscut medic, după ce două persoane s-au intoxicat în beciul locuinței: „Fierbe tulburelul! Atenție, nu e de glumit!”

astăzi, 10:15
120

Medicul Tudor Ciuhodaru spune că un bărbat, în vârstă de 85 de ani și o femeie, de 74 ani, sunt în stare critică, după ce au ajuns la UPU fiind găsiți intoxicați în be...