Se joacă „Lockdown” și „Îmbătați de dragoste”, la final de săptămână

Se joacă „Lockdown” și „Îmbătați de dragoste”, la final de săptămână

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită, în acest sfârșit de săptămână, iubitorii de teatru la spectacolele „Lockdown”(o poveste în carantină) după o idee de Dennis Kelly și „Îmbătați de dragoste” după Pierre de Marivaux.

Vineri 7 octombrie la ora 19:00, sunteți așteptați la Cinematograful „Unirea” la spectacolul „Lockdown” (o poveste în carantină) după o idee de Dennis Kelly, în regia lui Vlad Cepoi. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu și din distribuție fac parte Andreea Moțcu, Bogdan Horga și Matei Horga.

Aceasta este povestea unei familii, ca multe altele, care, în ciuda diferențelor, a găsit o modalitate de a supraviețui  împreună. Este povestea hilară și sfâșietoare a unui cuplu în care partenerii se urăsc unul pe celălalt, dar care au găsit cumva o modalitate de a exista împreună. De dragul copilului, ei evită să-și vorbească, să se gândească la ei sau chiar să fie în aceeași cameră. După ani de relație în care au dezvoltat o artă a ignorării, vine pandemia și totul se schimbă, sunt forțați să se reevalueze pe ei înșiși și relația lor prin realitatea carantinei.

Duminică, 9 octombrie de la ora 18:00, sunteți invitați la Casa Tineretului la spectacolul „Îmbătați de dragoste” după Pierre de Marivaux.

Să fie adevărat că haina-l face pe om? Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite? Este loc în suflet și pentru dragoste și pentru rațiune? E adevărat că dragostea-i oarbă și rațiunea rece precum gheața? Veți găsi aceste întrebări nu doar în spectacol, dar și în inimile fiecărui îndrăgostit. Hai să ne îmbătăm de dragoste, de teatru!

Regia artistică și ilustrația muzicală sunt semnate de Alexandru Vasilachi, scenografia de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia este asigurată de Victoria  Bucun. Din distribuție fac parte actorii Cezar Amitroaei, Petruț Butuman, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Lidia Uja și Răzvan Amitroaei.

Pretul unui bilet este de 30 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului, de marți până vineri, între orele 12:00 - 16:00, iar sâmbătă și duminică între orele 16:00 - 18:00, la Agenția teatrală din incinta cinematografului Unirea, de marți până vineri, între orele 08:00 - 21:00 și pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Prefectul Sorin Cornilă cere directorilor de instituții cu atribuții în domeniul sănătății să facă front comun: „Calitatea serviciilor medicale lasă de dorit” (video)

Joi, 28 Septembrie 2023
238

Este vorba despre directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) și directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), despre care prefectul spune că reprezintă un factor decizional în aceast...

Deficit de medici de familie în județul Botoșani. Jumătate din cei existenți au mai mult de 65 de ani (video)

Joi, 28 Septembrie 2023
218

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate din Botoșani, a prezentat situația medicilor de familie în județ. Aceasta a m...

Măsuri de securitate înăsprite la Maternitate pentru protecția personalului medical (video)

Joi, 28 Septembrie 2023
458

În urma evenimentelor petrecute la Maternitatea din Botoșani, în ultima perioadă, conducerea Spitalului Județean „Mavromati” a hotărât înăsprirea măsurilor de...