Botoșănenii sunt așteptați și anul acesta la Procesiunea Învierii! Când va avea loc și pe ce traseu

Organizată pentru prima dată în anul 2023, când s-a bucurat de o largă participare a creștinilor din Botoșani, Procesiunea Învierii se dorește a fi o mărturisire de credință, înainte de sărbătorile pascale.

Botoșănenii sunt așteptați și anul acesta la Procesiunea Învierii! Când va avea loc și pe ce traseu

Spre deosebire de alte evenimente de acest fel (Marșul pentru Viață sau Procesiunea de Florii, evenimente care se organizează în aceeași zi, dar în locuri diferite din județ), Procesiunea Învierii reunește creștinii din toate cele patru protopopiate ale județului Botoșani.

Protopopul Petru Fercal a anunțat că pe 22 aprilie 2024, cu prilejul sărbătorii Sfântului Gheorghe (23 aprilie), ocrotitorul orașului Botoșani, se va desfășura o nouă Procesiune a Învierii.

Evenimentul, care va avea loc cu două săptămâni înainte de Paști, va înlocui cel mai probabil, și în acest an, Procesiunea de Florii.

Programul și traseul Procesiunii Învierii!

Pe 22 aprilie, la ora 15.45, creștinii sunt așteptați la Biserica ”Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoșani, pentru primirea Sfintelor Moaște ale Marelui Mucenic Gheorghe. De la ora 16.00 va avea loc slujba Vecerniei, în prezența IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de alți ierarhi și slujitori ai bisericii din mai multe zone din țară.

La Procesiune vor participa preoți și credincioși din toate cele patru protopopiate ale județului Botoșani.

Traseul va fi același de anul trecut. Biserica ”Sfântul Gheorghe” - Direcția Drumuri Județene – Strada Ion Pillat – Calea Națională – Strada 1 Decembrie – Biserica „Uspenia” – Centrul Vechi – Strada Poștei – Biserica „Sfântul Gheorghe”.

”Vă rugăm și vă îndemnăm ca și în acel moment să fim din nou împreună cu bucurie și cu pace, dând slavă lui Dumnezeu. Nădăjduim că dacă ne rugăm nu ne va părăsi Dumnezeu, iar necazurile care se abat asupra lumii ne vor ocoli”, a precizat părintele protopop Petru Fercal.

”Poate procesiunea aceasta legată de Zilele Orașului să se înrădăcineze”

Anul trecut, IPS Teofan a explicat în fața credincioșilor de ce nu a mai avut loc Procesiunea de Florii, spunând totodată că procesiunea din 22 aprilie, legată direct de Zilele Orașului Botoșani, ar putea deveni o tradiție, așa cum se întâmplă în alte orașe, precum Iași, Suceava sau Piatra Neamț.

”Poate unii dintre dvs. v-ați întristat în momentul în care părinții de la parohii v-au spus că nu mai organizăm anul acesta pelerinajul de Florii, așa cum eram obișnuiți în anii precedenți. Dar spune poporul că ce e mult nu e bine întotdeauna. Avem procesiunea Marșul pentru Viață, de ziua Bunei Vestiri. Am socotit să nu adăugăm al treilea pelerinaj. Două, într-o scurtă perioadă de timp, sunt suficiente. Și legat acest pelerinaj de Sfânta Înviere care nu se desparte niciodată de sărbătoarea Floriilor: vom vedea, cum va rândui Dumnezeu, poate procesiunea aceasta legată de Zilele Orașului să se înrădăcineze puțin câte puțin și să devină parte a orașului, așa cum se întâmplă la Suceava, la Piatra Neamț și la Iași”, preciza în 2023 IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Având în vedere că anul acesta 22 aprilie cade într-o zi de luni, cel mai probabil, Procesiunea de Florii (care ar trebui să aibă loc la finalul aceleiași săptămâni) nu va mai avea loc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 07:56
92

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
407

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
861

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...