Procesiune cu mii de credincioși și zeci de preoți pe străzile municipiului Botoșani (video)

Procesiune cu mii de credincioși și zeci de preoți pe străzile municipiului Botoșani (video)

Peste 2.000 de oameni, 30 de preoți și patru ierarhi au participat, sâmbătă seară, la procesiunea cu moaștele Sfântului Cuvios Onufrie din Vorona. Evenimentul deschide pelerinajul Sfântului Mucenic Gheorghe, considerat patronul spiritual al municipiului Botoșani.

Procesiunea s-a desfășurat sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Credincioșii s-au reunit în curtea Bisericii „Sfântul Gheorghe”, mergând apoi la Biserica „Uspenia” și întorcându-se ulterior la lăcașul de cult care își sărbătorește hramul duminică.

„Rânduiala săvârșită de preoți, întâmpinarea unor vecini din preajma traseului pe care l-am urmat în această seară, un gând mai vechi a stăruit în mintea și inima multora – să se împlinească și la Botoșani măcar o dată pe an ceea ce la Iași, de zilele orașului, legate de Sfânta Parascheva, se împlinește. Poate unii dintre dumneavoastră v-ați întristat în momentul în care părinții de la parohii v-au spus că nu mai organizăm pelerinajul de Florii, așa cum eram obișnuiți în anii precedenți. Dar zice poporul că ce e mult nu e bine întotdeauna. Poate procesiunea aceasta legată de zilele orașului să se înrădăcineze puțin câte puțin și să devină parte a orașului, așa cum aminteam că se întâmplă la Suceava, la Piatra Neamț, la Iași”, le-a spus ÎPS Teofan credincioșilor adunați.

Duminică, Biserica „Sfântul Gheorghe”, recent modernizată, va fi sfințită de un sobor de arhierei, preoți și diaconi.

 

 

 

 

 

 















 

 

Spune-ne opinia ta