Botoșănenii, invitați să participe la pelerinajul dedicat Centenarului Episcopiei Hotinului

Joi, 31 august 2023, va avea loc un eveniment în Episcopia de Bălți, dedicat omagierii a 100 de ani de la înființare.

Botoșănenii, invitați să participe la pelerinajul dedicat Centenarului Episcopiei Hotinului

 Episcopia de Bălți  

În acest an s-au împlinit 100 de ani de când Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a reînființat, în data de 8 martie 1932, Episcopia Hotinului (actuala Episcopie de Bălți).

Printre evenimentele dedicate Centenarului Episcopiei Hotinului (actuala Episcopie de Bălți) se află și Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie ce va fi oficiată joi, 31 august 2023. Sfânta Liturghie va fi oficiată în Bălți, pe terenul viitorului Ansamblu Episcopal Bălți. Cu această ocazie va fi așezată și o cruce pe locul altarului viitoarei catedrale și va fi oficiată slujba de sfințire a terenului respectiv.

Cu această ocazie, Protopopiatul Botoșani organizează un pelerinaj de o zi în aceasta zonă, cu credincioși din toate parohiile. 

Prețul pelerinajului va fi în jur de 70 de lei, nefiind inclusă masa. În acest sens, pelerinii vor avea în vedere să-și asigure o gustare pentru drum.

”Vă rugăm, până marți, să ne anuntați dacă sunt persoane care doresc să se înscrie. De asemena se poate merge cu mașina personală, caz in care va rugam sa ne anuntați dacă aveți locuri disponibile. Plecarea va fi din Botoșani, locul și ora vor fi transmise ulterior”, transmit reprezentanții Protopopiatului Botoșani.

Programul de slujire:


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu devastator, proprietarul găsit carbonizat în interiorul casei! (Foto, Video)

Marţi, 5 Decembrie 2023
725

Tragedia s-a întâmplat la Costești. Flăcările au fost observate de vecini, care au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor. La fața locului s-au deplasat în cel ...

Gestul impresionant făcut de trei frați din Botoșani. ”Le-am strâns mâna și i-am felicitat!” (Foto)

Marţi, 5 Decembrie 2023
484

”Dacă vii la donare, nu veni singur, mai ia pe cineva cu tine!”, a fost mesajul transmis de dr. Loredana Roșca, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani.  ...

Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Marţi, 5 Decembrie 2023
423

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut anunțul către tineri în cadrul Galei Voluntarului, eveniment desfășurat marți seara în sala Teatrului pentru Copii și Tineret...