Bogdan Ota va concerta, astazi, alaturi de orchestra Filarmonicii Botosani

Bogdan Ota va concerta, astazi, alaturi de orchestra Filarmonicii Botosani

 Bogdan Ota  

Vineri, 8 iunie 2012, de la ora 18,30, melomanii sunt invitaţi în sala Teatrului Mihai Eminescu Botoşani, la un concert simfonic susţinut de pianistul Bogdan Ota, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu.

Îşi dă concursul Corul "Anima Musicae" al Liceului de Artă "Ştefan Luchian" din Botoşani, pregătit de prof. Laurenţiu Palade.

În program: lucrări pentru pian, cor şi orchestră de Bogdan Ota, orchestrate de Bogdan Chiroşcă.

BOGDAN OTA, pianist şi compozitor, este botosănean prin naştere. Aici a început studiul muzicii, continuând apoi la Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicalã, secţia pian, pe care a absolvit-o în anul 2003. Calităţile de pianist şi de compozitor ale lui Bogdan Ota s-au impus în conştiinţa publicului în primãvara anului 2011 prin intermediul show-ului Norway got talent, ajungând in finala celebrului concurs de televiziune. Lucrãrile compozitorului Bogdan Ota deţin o capacitate expresivã extraordinarã, acestea constituind deja coloana sonorã a unui film realizat de regizorul norvegian Rhino Helmstad Eliasen. In luna februarie a anului 2012 Bogdan Ota este invitat la Londra pentru a scrie coloana sonorã a unui film, Everest, regizat de John Irvin. Bogdan Ota încântã acum publicul din România şi din strainãtate, în cursul lunii mai suţinând o serie de 10 concerte în Botoşani, Bacãu, Suceava, Arad, Cluj, Frinton on Sea (UK) şi Londra.


CRISTIAN OROŞANU s-a născut în anul 1972, la Galaţi. În anul 1991 a absolvit cursurile Liceului de Artă Octav Băncilă din Iaşi. În anul 1996 a absolvit cursurile Universităţii de Muzică din Bucureşti, clasa de corn a profesorului Nicolae Lipoczi, iar în anul 1997  la acelaşi institut de învăţământ  clasa de dirijat a maestrului Cristian Brâncuşi. În domeniul dirijatului a început să studieze, însă, din anul 1992, luând lecţii particulare cu reputatul maestru Constantin Bugeanu; tot pentru formarea sa ca dirijor a participat la stagiile de perfecţionare susţinute de  prof. dr. Christfried Brödel prin Academia Bach la Cluj-Napoca (1992-1996); în anul 1996 a participat şi la cursurile oferite printr-o bursă de studii la Academia Internaţională Bach din Stuttgart, avându-l ca profesor pe maestrul de renume internaţional Helmuth Rilling. Repertoriul său cuprinde numeroase lucrări simfonice şi de operă din toate epocile muzicale, dirijând de la Marcello, Telemann şi Bach, până la Enescu, Stravinski şi alţi autori contemporani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Week-end cu zeci de permise suspendate și sute de botoșăneni sancționați!

Monday, 4 November 2024

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel l...

Liviu Ciobotariu, după ce Botoșani a ajuns la 3 înfrângeri consecutive: ”Eu sunt responsabil de rezultat!”

Monday, 4 November 2024

Singurul gol al partidei a fost marcat de către Jordan Gele, în minutul 59, din pasa lui Florin Purece. ”Eu sunt responsabil de rezultat” Botoșani a ajuns la trei înfr&...

Expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără artist”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchianˮ Botoșani!

Monday, 4 November 2024

Muzeul Județean Botoșani organizează, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchianˮ Botoșani, expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără arti...