Bancnota „Personalități din Botoșani”, achiziționată de colecționari de pe 5 continente

Muzeul Județean Botoșani anunță succesul cultural și comercial notabil al bancnotei suvenir de 0 euro „Personalități din Botoșani”.

Este vorba despre bancnota lansată oficial la finalul lunii august 2023, în cadrul unei serii tipărite cu aprobarea Băncii Naționale a Franței, securizată la standardele impuse de Banca Central Europeană și similară structural bancnotelor reale.

Asumându-și obiectivele generale ale proiectului bancnotelor de 0 euro, care urmărește promovarea brandurilor de interes național, a valorilor, figurilor și obiectivelor emblematice pentru cultura statelor membre ale Uniunii Europene, bancnota care omagiază patru dintre personalitățile definitorii pentru spațiul botoșănean și pentru istoria națională a fost emisă într-un tiraj de 11.000 de exemplare., transmit reprezentanții Muzeului Județean Botoșani.

Din rândul acestora, peste jumătate s-au epuizat în doar trei săptămâni de la lansare.

Mai mult, bancnota „Personalități din Botoșani” a fost achiziționată de colecționari de pe 5 continente, devenind unul dintre cele mai de succes demersuri de acest tip lansate până în prezent la nivelul întregii Uniuni Europene.

”Pentru a ilustra popularitatea globală a acesteia, precizăm că sute de exemplare au ajuns în India, Canada, Statele Unite, Portugalia, Germania, Franța, Cehia, Polonia, Spania, Belgia ș.a.m.d. Prin astfel de inițiative, Muzeul Județean Botoșani este mândru să poarte numele unor personalități de anvergura intelectuală a lui Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, George Enescu și Ștefan Luchian pe întreg mapamondul, contribuind implicit la renumele cultural al României în lume”, transmite Muzeul Județean Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...